Modeontwerper Philipp Plein accepteert Bitcoin betalingen

De luxe Duitse modeontwerper Philipp Plein gaat bitcoin accepteren voor online betalingen én in fysieke winkels. Dat vertelt hij aan zijn 2,5 miljoen volgers op Instagram.

Bitcoin betalingen

Plein werkt samen met betalingsverwerkers Coinify om dit mogelijk te maken. Mensen die online aankopen doen, kunnen ervoor kiezen om af te rekenen met cryptovaluta. Vervolgens worden de klanten doorgestuurd naar de betaalpagina van Coinify om hun aankopen te voltooien. Ook in fysieke winkels accepteren ze bitcoin, zo valt te lezen op CryptoPotato.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uiteraard accepteren ze bitcoin als betaalmiddel: als digital cash, zoals het bedoeld is. Daarnaast accepteren ze ook Bitcoin Cash, BNB, Bitcoin S.V, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Nano, OmiseGo, Paxos Standard Token, Qtum en Tron. Ook kun je er terecht met de stablecoins TrueUSD, USD Coin, Tether.

Sinds de lancering van zijn merk in 1998, dat oorspronkelijk meubels verkocht, gooit Plein hoge ogen in de modewereld. Hij spreekt met zijn stijl welgestelde mensen aan, die wel van luxe houden. Ook op Instagram is hij een populaire vertoning, met 2,5 miljoen volgers.

'Het is de toekomst'

In zijn post waarin hij crypto als betaalmethode aankondigde, zei Plein ook dat hij ook bitcoin bezit.

"Ik geloof dat cryptocurrency's de toekomst zijn en mijn team en ik willen tijd en middelen inzetten (...) om dit nieuwe type valuta te adopteren. Ik ben erg blij dat ik onze klanten deze extra betaaltool en de bijbehorende flexibiliteit kan aanbieden.”

Ook merkt hij op dat de reacties overweldigend zijn, sinds ze vorige week de betalingsoptie integreerden.

Philipp Plein International AG maakte onlangs bekend dat het een recordomzet van 100 miljoen euro wil behalen in 2021. De CEO denkt dat de acceptatie van bitcoin hierbij kan helpen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws