Morgan Stanley directeur vergelijkt Bitcoin met karakter Kenny van South Park

Morgan Stanley directeur Dennis Lynch heeft een grappige analogie gedeeld, waarin hij Bitcoin vergelijkt met het karakter Kenny uit de tekenfilmserie South Park.

Kenny is een karakter dat in de serie ongeveer in iedere aflevering dood gaat, maar er in de volgende aflevering weer vrolijk bij is. Hetzelfde geldt uiteraard voor bitcoin, dat door de media al talloze keren ter dood is verklaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lynch gelooft in antifragiliteit bitcoin

Lynch is hoofd van asset management bedrijf Counterpoint, wat een zusterbedrijf van Morgan Stanley is. Wat hij vooral interessant vindt aan bitcoin is de veerkracht van het netwerk.

Iedere tegenslag lijkt ervoor te zorgen dat bitcoin sterker terugkomt. Eerder dit jaar zagen we dat met het gedoe rondom Elon Musk en Tesla en zo zijn er nog talloze gebeurtenissen aan te wijzen waarin bitcoin hard onderuit ging, maar sterker terugkwam.

Inmiddels heeft bitcoin zich tot een door vrijwel de hele traditionele financiële gewaardeerde asset opgewerkt. Je hoort er bijna niet meer bij als je in ieder geval niet een strategie hebt wat bitcoin betreft.

Bitcoin is de hydra van de financiële wereld

Verder vergelijkt Lynch bitcoin met Hydra, een figuur uit de Griekse mythologie. Hydra is een meerkoppige draak waarbij er twee koppen terugkwamen voor iedere kop die werd afgehakt.

Lynch acht bitcoin op dit moment zo krachtig, dat er wel heel veel moet gebeuren wil het nog verdwijnen. “Ik denk dat bitcoin kwaliteiten laat zien die het ons toestaan de munt als antifrafiel te bestempelen,” aldus Lynch.

De term antifragiliteit komt van schrijver Nassim Nicholas Taleb, die ooit geliefd was binnen de bitcoin gemeenschap, maar inmiddels vanwege zijn koppige en vooral negatieve houding op weinig waardering kan rekenen binnen de gemeenschap.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....