Amerikaanse bank Morgan Stanley koopt aandeel van 10% in MicroStrategy door Bitcoin in schatkist

Ook in de bankwereld is bitcoin (BTC) niet meer overal een vies woord. De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft hun aandeel in MicroStrategy flink uitgebreid. De bank koopt een aandeel van 10,9% in het bedrijf van Michael Saylor.

Saylor kocht vorig jaar 70.470 BTC met zijn bedrijf. Daarmee hoopt het bedrijf zich financieel te beschermen voor de komende jaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Morgan Stanley

Op oudejaarsdag diende Morgan Stanley hun verzoek in bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de aankoop van 792.627 aandelen.

MicroStrategy was een van de eerste grote Amerikaanse bedrijven die als eerste hun dollars om gingen zetten naar dollar. Het bedrijf heeft op dit moment ruim $2,8 miljard aan BTC in kas. Saylor en consorten investeerden ruim $1 miljard om dit aantal bitcoin te kopen.

Morgan Stanley had al een relatief klein aandeel in het softwarebedrijf en is blijkbaar enthousiast over de stappen die MicroStrategy zet.

MicroStrategy

De keuze voor bitcoin pakt goed uit voor MicroStrategy. Naast de groeiende bitcoin koers reageerde ook aandeelhouders positief op het nieuws.

Je kunt in onderstaande grafiek wel raden wanneer het nieuws over bitcoin en MicroStrategy naar buiten kwam. Beleggers hebben vertrouwen in de nieuwe move.

Aandelenkoers van MicroStrategy

Amerikaanse bank Morgan Stanley koopt aandeel van 10% in MicroStrategy door Bitcoin in schatkist

Trendzetter

Michael Saylor is met zijn bedrijf met recht een van de grootste trendzetters te noemen. Hij heeft met zijn keuze voor BTC de weg vrijgemaakt voor andere grote ondernemers die ook met het nieuwe geld aan de slag willen.

De stap naar bitcoin is op dit moment voor bijna iedereen een succes als je kijkt naar winst in dollars: de koers staat immers vlakbij de recordprijs boven $42.000.

Bitcoin lijkt steeds meer een serieuze optie te zijn voor steeds meer verschillende instanties. SkyBridge investeerde bijvoorbeeld $300 miljoen in Bitcoin en is begin dit jaar een eigen bitcoin fonds gestart.

Lees ook: Bitcoin in de media: ‘piramidespel, zonder fundament en traag’

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...