Mt. Gox crediteuren kunnen 90% van overgebleven Bitcoin claimen

Mt. Gox crediteuren kunnen 90% van overgebleven Bitcoin claimen

De crediteuren van de beruchte bitcoin exchange Mt. Gox kunnen 90% van de overgebleven bitcoin claimen. Zo blijkt uit berichtgeving van Bloomberg. Mt. Gox was ooit de grootste bitcoin beurs, maar ging door een hack ten onder. De zaak loopt al sinds 2014.

De groep overgebleven crediteuren krijgen via een simpele stemmingsronde de kans om te beslissen over het voorstel. Het voorstel is een deal die recent is gesloten tussen de curator van Mt. Gox en MGIFLP, een eenheid van de Fortress Investment Group.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is straks dus aan de crediteuren om de bitcoin te accepteren en een einde te maken aan dit lange en treurige verhaal.

De lopende rechtzaak tussen de crediteuren en Mt. Gox

De crediteuren zijn uiteraard niet verplicht de deal te accepteren en kunnen ook de uitkomst van de lopende rechtszaak afwachten. Coinlab heeft de deal aangekondigd, maar heeft al aangegeven dat het doorgaat met de rechtszaak.

Het in Japan gehuisveste Mt. Gox was voorheen de grootste en één van de weinige exchanges waar je bitcoin kon verhandelen. In 2014 ging het echter mis en moest het beursplatform zijn faillissement aanvragen.

Daarbij werd toegegeven dat het beursplatform in totaal 850 duizend bitcoin was verloren, waarvan er in ongeveer 750 duizend aan klanten toebehoorden. Crediteuren van de exchanges zijn nu al zeven jaar in een juridische strijd verwikkeld om iets van die bitcoin terug te zien.

Onduidelijk hoeveel bitcoin de crediteuren te wachten staan

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk op hoeveel bitcoin de crediteuren precies kunnen rekenen bij de deal. Mocht een significant deel van de bitcoin op de markt komen, dan zou dat een neerwaarts effect op de prijs kunnen hebben.

Maar dat is uiteraard volledig afhankelijk van wat de crediteuren ermee van plan zijn. De kans is echter groot dat het bij lange na niet om de oorspronkelijke 750 duizend bitcoin gaat.

Het goede nieuws is dat er nu eindelijk licht is aan het einde van deze donkere tunnel en dat de slachtoffers in ieder geval iets van hun tegoeden terugkrijgen.

De bitcoin prijs in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan