Mt. Gox stuurt $75 miljoen naar Bitstamp: Cryptomarkt reageert

1042 totale weergaven
Bitcoin prijs daalt na Mt. Gox overdracht

Mt. Gox heeft $75 miljoen aan Bitcoin overgemaakt naar Bitstamp, wat aanleiding geeft tot marktreacties en speculaties over aanstaande uitbetalingen aan crediteuren. 

Het overgemaakte bedrag naar Bitstamp

Volgens gegevens van Arham Intelligence heeft Mt. Gox, de failliete crypto exchange, onlangs een aanzienlijk bedrag aan Bitcoin overgemaakt naar Bitstamp. Er wordt aangenomen dat deze overdracht deel uitmaakt van de voorbereidingen voor de komende uitbetalingen aan crediteuren. 

Na de overdracht zag de cryptomarkt gemengde reacties. Bitcoin zag een kleine dip, terwijl Ethereum juist een kleine stijging kende. Andere grote cryptocurrencies, zoals Solana en Binance Coin, daalden ook. De totale marktkapitalisatie van cryptovaluta daalde en er vonden liquidaties over de hele markt plaats. Dit duidt op enige volatiliteit als reactie op het nieuws. 

Speculaties over nieuwe ronde uitbetalingen

De aanzienlijke Bitcoin transactie van Mt. Gox naar Bitstamp heeft geleid tot speculaties dat er mogelijk een nieuwe ronde van uitbetalingen aan crediteuren aanstaande is. Dergelijke uitbetalingen worden nauwlettend in de gaten gehouden, vanwege hun potentieel om de markt te beïnvloeden, vooral als er grote hoeveelheden Bitcoin worden verkocht. 

Bovendien heet Mt. Gox op 20 augustus 2024 een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin overgemaakt naar een onbekende wallet, wat nieuwsgierigheid naar de identiteit van de ontvanger aanwakkerde. Bitstamp werd eerder door de beheerders van Mt. Gox geselecteerd als één van de exchanges om de uitbetalingen af te handelen. Sommige van deze uitbetalingen zijn al in juli 2024 begonnen. 

Zorgen over een mogelijk sell-off

Ondanks dat er goede vooruitgang is op het gebied van de uitbetalingen, zijn er zorgen onder de handelaren over een mogelijke sell-off op de markt. Ondanks dat crediteuren hebben aangegeven dat ze van plan zijn hun Bitcoin vast te houden, bestaat er nog steeds de angst dat een plotselinge toevloed van Bitcoin op de markt tot prijsdalingen zou kunnen leiden. 

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt echter dat de meeste crediteuren van Mt. Gox eerder geneigd ijn hun Bitcoin aan te houden dan te verkopen. Dit heeft voor enige geruststelling voor de markt gezorgd. 

Onzekerheid over de impact

De impact van de laatste Bitcoin transactie van Mt. Gox op de markt blijft onzeker. De exchange is nog steeds in bezit van een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin. De voortdurende distributie van deze fondsen zal waarschijnlijk de cryptomarkt blijven beïnvloede, met name de prijs van Bitcoin en de algehele marktstabiliteitn. Naarmate de situatie zich ontvouwt, zijn alle ogen gericht op Mt. Gox om te zien hoe deze ontwikkeling het bredere cryptolandschap zal beïnvloede. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Mt. Gox een aanzienlijk bedrag van $75 miljoen overgemaakt naar Bitstamp. Dit heeft veel speculaties opgedaan over een mogelijke nieuwe uitbetaling. De daadwerkelijke impact hiervan is echter nog onzeker. 

Lees meer over:
BitstampMt.Gox

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...