Klanten van Mt. Gox moeten langer wachten op $1,7 miljard aan Bitcoin (BTC)

De beruchte bitcoin beurs Mt. Gox werd in 2014 gehackt en de slachtoffers wachten nog altijd op hun geld. Ex-klanten van de beurs wachten al jaren op hun geld.

Er staat 150.000 bitcoin (BTC) klaar om verdeeld te worden, maar de deadline voor die uitbetaling wordt keer op keer verschoven. En dat is ook nu het geval, dat maakte de rechtbank in Tokyo in een officieel statement bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Twee maanden uitstel

De curator vraagt voor elke deadline uitstel aan om zijn zaakjes op orde te krijgen. Bij deze zaak zijn tal van partijen betrokken en de uiteindelijke uitbetaling van het fortuin aan bitcoin moet goed gebeuren.

Nobuaki Kobayashi heeft opnieuw een deadline gekregen: 15 december 2020. Vroege bitcoiners wachten al sinds 2014 op een deel van hun verloren BTC.

Het is een frustrerend verhaal. Want bitcoin die je in 2014 had zijn nu een stuk meer waard. Er zijn ook partijen die willen profiteren van dit lange wachten. Het bedrijf Gox Rising biedt slachtoffers van Mt. Gox $800 per Bitcoin.

De huidige koers van bitcoin staat ruim boven $11.000, maar gedupeerden die toch snel wat geld nodig hebben of gewoon van het proces af willen kunnen hun recht op BTC verkopen aan andere partijen.

Mt. Gox

Mt. Gox was de eerste echt grote bitcoin beurs. Op het hoogtepunt vond zo’n 70% van alle handel in bitcoin op het platform plaats. Hackers wisten in het begin van 2014 zo’n 740.000 bitcoin te stelen.

Ter vergelijking: de Amerikaanse beurs Coinbase heeft vandaag de dag voor meer dan $11 miljard aan Bitcoin in kas. Zij hebben bijna 1 miljoen aan bitcoin in beheer voor hun klanten.

Het was daarmee de grootste hack in de geschiedenis van bitcoin. De meeste BTC zijn nooit meer teruggehaald door de autoriteiten. Er werd echter wel 100.000 bitcoin gevonden in een oude wallet van Mt. Gox. En dat was het startsein van een langdurige proces van de slachtoffers (schuldeisers) tegen de beurs.

Bitcoin opslaan

Bitcoin die je naar een beurs stuurt staat niet altijd even veilig. Je bent immers afhankelijk van hoe andere partijen jouw bitcoin opslaan. Grote beurzen zijn altijd een doelwit voor hackers. En bij bitcoin geldt een duidelijke regel: gedaan is gedaan. Een transactie is definitief en niet terug te draaien

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMt.Gox

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...