Mysterieuze hacker claimt voor meer dan $7 miljard aan bitcoin te bezitten

423 totale weergaven

"Ik ben behoorlijk rijk. Ja, in principe hoef ik niet te werken om rond te komen. Ik heb voor meer dan 7 miljard dollar aan bitcoin." Aldus de mysterieuze hacker die opereert onder het pseudoniem Gummo. In twee interviews met Soft White Underbelly, een YouTube-kanaal met 3,18 miljoen abonnees, vertelt de hacker zijn verhaal.

Gummo beweert meer dan 30 jaar in 'het veld' te hebben gewerkt. Waar hij in eerste instantie begon als een blackhat hacker met criminele intenties, geeft hij aan zich nu juist op de goede zaak te richten. Onder andere door bedreigingen op te sporen, te werken aan cybersecurity en het helpen van developers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gummo mijnde in 2013-2014 80.000 bitcoin

In het eerste interview vertelt Gummo dat hij in 2013 een supercomputer bouwde om bitcoin mee te minen. Destijds lag de koers tussen de 200 en 300 dollar en wist de hacker binnen anderhalf jaar meer dan 80.000 bitcoin te minen.

Volgens zijn claims bezit Gummo op dit moment grofweg 179.000 bitcoin. Als we zijn holdings tegen de huidige koersen waarderen, dan zou dat hem ongeveer de 369e rijkste persoon op aarde maken.

=https://twitter.com/GummoXXX/status/1500989909405941773" data-service="twitter">

In zijn huidige werk richt Gummo zich op het helpen van de "kleine man" om deze te beschermen tegen het online kwaad. Voor het geld hoeft de mysterieuze hacker het, als we zijn woorden mogen geloven, in ieder geval niet meer te doen.

"Wetende dat ik iemands grootmoeder kan helpen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van cybercriminelen is hetgeen waar ik 's ochtends voor wakker word en is de bron van mijn motivatie." Aldus Gummo in het interview met Soft White Underbelly.

'Het landschap wordt steeds donkerder'

Gummo geeft in het interview aan zich zorgen te maken over de ontwikkelingen in de digitale wereld: "Het landschap wordt steeds donkerder en onheilspellender omdat meer mensen op zoek zijn naar rijkdom. Of het nu gaat om het stelen van cryptocurrency of diefstal in het traditionele bankensysteem."

Behalve de uitspraken en verhalen van Gummo zijn ook de reacties onder de interviews interessant. De hacker is een ware inspiratie voor mensen om zich meer te verdiepen in cybersecurity om zich te wapenen tegen het digitale kwaad.

Al moet nog maar blijken of Gummo daadwerkelijk over meer dan 179.000 bitcoin beschikt. Je kunt je immers afvragen waarom iemand de noodzaak voelt om getallen te noemen. Alles bij elkaar is het in ieder geval een bijzonder verhaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....