Mysterieuze whale drijft de Bitcoin koers op

4254 totale weergaven
whale

Als we de populaire analist DeFi^2 mogen geloven, dan is één mysterieuze whale op Binance verantwoordelijk voor de huidige koersexplosie van bitcoin. De bitcoin koers schoot aan het einde van het weekend plotseling omhoog naar bijna 64.000 dollar. Waarom koopt deze whale juist nu gigantische hoeveelheden bitcoin in?

Bijzondere timing van de whale

De enorme inkoopwoede van de whale in kwestie doet stof opwaaien op Twitter. Waarom kiest deze mysterieuze entiteit er juist nu voor om stevig in bitcoin te investeren?

Dit is immers de maand waarin Mt. Gox begint met het teruggeven van 140.000 bitcoin aan zijn crediteuren. Het beursplatform dat in 2014 omviel is eindelijk klaar om de bitcoin terug te geven aan zijn voormalige klanten.

Deze mensen hebben 10 jaar op hun bitcoin moeten wachten en krijgen deze straks tegen veel hogere koersen terug. De kans is aanwezig dat ze een deel van die bitcoin gaan verkopen, bijvoorbeeld om hypotheken af te betalen of om andere grote aankopen te doen.

Het gaat hier overigens om long-posities, wat betekent dat de whale in kwestie met 450 miljoen dollar aan geleend geld speelt. Mocht de koers straks beginnen te dalen, dan kan dat een behoorlijk probleem opleveren. Wat dat betreft heeft deze entiteit een short squeeze nodig om te overleven.

Open Interesse schiet omhoog

Daan Crypto Trades weet te melden dat de futuresmarkt voor bitcoin bijdraagt aan de koersexplosies die we momenteel zien.

“Tijdens deze run omhoog zagen we vooral de Open Interest stijgen, met een paar kleine short squeezes en wat winstneming op de weg omhoog. Ik denk dat er veel shorts zijn die onder water staan vanaf de regio van 60.000 dollar. Die zouden ook geliquideerd moeten worden als de prijs blijft stijgen.

De koersregio van 65.000 dollar voor bitcoin blijft een goed gebied om in de gaten te houden”, zo schrijft de analist op Twitter.

De Open Interest voor bitcoin is van 30,97 miljard dollar op zaterdag gestegen naar 32,21 miljard dollar op maandag. Ondanks de stijging van de Open Interest zagen we dit weekend relatief weinig short squeezes.

In totaal werden er voor 35 miljoen dollar aan shortposities geliquideerd, wat meevalt als je het vergelijkt met de 84,2 miljoen dollar aan liquidaties van 20 mei.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....