Na regulering cryptovaluta in Hong Kong wordt er nu een fonds van $100 miljoen gestart

Hong Kong stoomt verder door, nadat er eerder dit jaar gunstige regelgeving is aangenomen. Het ProDigital Fund wil $100 miljoen ophalen om daarmee van de regio weer dé cryptohub te maken.

Hong Kong komt weer op gang?

Het fonds heeft al $30 miljoen aan toezeggingen binnengehaald en streeft ernaar zijn doel tegen het einde van dit jaar te bereiken. Het plan is om de digitale activa-industrie in Hong Kong te stimuleren.

Hong Kong heeft in oktober 2022 een wetsvoorstel voor cryptoregulering ingediend. Op 20 februari publiceerde de Securities and Futures Commission (SEC) vervolgens een licentieregime voor cryptobeurzen .

Vanaf 1 juni 2023 kunnen bedrijven hun gereguleerde handel starten. Een opmerkelijke stap, want ‘grote broer’ China staat namelijk niet bekend als land waar dit wel zou kunnen. Intussen heeft Huobi (met aandeelhouder Justin Sun) al een licentie aangevraagd. Bekend is dat bedrijven zoals OKEx, OKCoin en Crypto.com er al langere tijd zijn gevestigd.

Het ProDigital Fund zal zich richten op beginnende Web3-bedrijven die zich op hun beurt weer richten op de lokale markt. Niet per se bitcoin dus, met web3 blijft het een erg brede term.

Investeerders

Naar verluidt is er ook interesse gewekt bij investeerders uit China, Australië, Hong Kong en Singapore. Achter het fonds zitten investeringsmaatschappijen uit Azië, en ook individuen zoals Ben Ng en tech-investeerder Curt Shi. Laatstgenoemde Shi vertelt:

“Ik geloof dat Hong Kong een zekere mate van openheid en flexibiliteit zal blijven behouden. Hoewel ons portfolio en ons fonds Hong Kong en zijn beleid zullen omarmen, blijven we aanwezig in Australië, Singapore, maar ook in Europa en de VS.”

Het belangrijkste is misschien niet eens zo zeer dat er een web3-fonds naar Hong Kong komt, maar veeleer dat er (weer meer) interesse is om binnen het gereguleerde kader te werk te gaan. Dat is lange tijd wel anders geweest.

In Hong Kong zijn na de ICO-craze veel cryptobedrijven uit de regio verdwenen. China staat daarnaast bekend als een streng anti-bitcoin-land en het heeft steeds meer een vinger het in de pap bij de regio.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong