Na zes jaar hodlen verplaatst onbekende bitcoiner zijn 2.100 BTC

Een slapend bitcoin adres is plotseling weer tot leven gekomen. Op zich is dat niets bijzonders, behalve dat het deze keer niet om coins uit het Satoshi-tijdperk gaat, maar tegelijkertijd ook niet om een goedkoop verkregen stack.

Bitcoin hodlen

Blockchain onderzoeksbedrijf PeckShield deelt dat een al zes jaar lang inactief adres met ongeveer 2.100 BTC zijn bitcoin heeft verplaatst. Oorspronkelijk ontving het adres dit bedrag aan bitcoin op 19 oktober 2017, toen het ongeveer $11,8 miljoen waard was. Vandaag de dag is het ongeveer $56,3 miljoen waard.

Het gebeurt wel vaker dat er oude adressen weer tot leven komen. Vaak gaat het dan over bitcoin van eigenaars die sinds 2010, 2011 of 2012 aan het hodlen waren. Doorgaans waren de bitcoin uit dit tijdperk op moment van ontvangen niet veel waard. De koers van bitcoin was erg laag en veel bitcoiners kregen hun coins nagenoeg gratis door te minen.

Deze keer is het anders. Waarom zou je in 2017 een miljoenenbedrag aan bitcoin kopen of ontvangen, om het vervolgens zes jaar lang niet te verplaatsen? Het blijft altijd een mysterie wie er achter deze bijzondere transactie zit.

Het rendement van deze bitcoinbezitter is dan misschien niet zo extreem, het verhaal is des te opmerkelijker.

Eerder deze week verplaatste een onbekende entiteit nog 325 BTC. Hij of zij ontving deze in 2012 en maakte maar liefst 350.000% winst door tien jaar lang te hodlen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adressenBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...