NASDAQ en NYSE stoppen plannen voor BTC ETF opties: Zorgen over de regelgeving

428 totale weergaven

NASDAQ en NYSE hebben de plannen om Bitcoin ETF opties te lanceren gepauzeerd, daarbij verwijzen ze naar hindernissen op het gebied van regelgeving, wat zorgen wekt bij investeerders die graag meer toegang willen tot cryptohandel. 

Plannen voor BTC ETF opties opgeschort

NASDAQ en de NYSE (New York Stock Exchange) hebben onverwacht hun plannen om Bitcoin ETF opties te lanceren opgeschort. Dit heeft investeerders verrast die hadden gehoopt op gemakkelijker toegang tot de handel in cryptocurrency. Beide beurzen hebben hun aanvragen ingetrokken om deze opties te vermelden en te verhandelen. Dit heeft tot veel discussies binnen de cryptogemeenschap geleid over de toekomst van dergelijke financiële producten. 

James Seyffart, expert op het gebied van ETFs bij Bloomberg, plaatste het nieuws op X (Twitter):

https://x.com/JSeyff/status/1824173963284738087

“NASDAQ en NYSE hebben zich bij CBOE aangesloten bij het intrekken van hun aanvragen voor het toestaan ​​van handel in opties op de Bitcoin ETF’s. Ik verwacht dat ze de komende dagen of weken opnieuw zullen indienen, zoals we van CBOE hebben gezien.”

Regelgevende hindernissen

Hindernissen op het gebied van regelgeving hebben altijd een uitdaging gevormd voor de crypto industrie. Er is bijna tien jaar gewerkt naar een spot Bitcoin ETF. De volgende stap, het introduceren van opties in Bitcoin ETFs, lijkt nog ingewikkelder te zijn. 

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) blijft erg voorzichtig. De recente beslissingen van NASDAQ en NYSE benadrukken de moeilijkheid om goedkeuring van regelgevende instanties te verkrijgen. Aanvankelijk was er optimisme dat de handel in opties eind 2024 zou kunnen beginnen, maar recente ontwikkelingen wijzen erop dat dit nu onwaarschijnlijk is. 

Gemengde reacties vanuit de markt

De reacties vanuit de markt zijn vrij gemengd. Aan de ene kant zijn sommige beleggers hoopvol, maar aan de andere kant zijn ze bezorgd dat zonder de handel in opties het momentum van de cryptomarkt het misschien niet volhoudt. 

De conservatieve benadering van de SEC weerspiegelt de volatiliteit en risico’s die gepaard gaan met de relatief nieuwe cryptomarkt. Hierdoor wordt het goedkeuringsproces voor nieuwe financiële producten erg traag en onzeker. 

Onduidelijkheid in de toekomst

Als we vooruit kijken, lijkt de toekomst van Bitcoin ETF opties erg onduidelijk te zijn. Terwijl sommige deskundigen denken dat de regelgevingskwesties eind 2024 opgelost kunnen zijn, denken anderen dat het tot 2025 of later kan duren voordat de noodzakelijke richtlijnen zijn ontwikkeld. 

De vertraging benadrukt de aanhoudende spanning tussen innovatie en regulering in de crypto industrie. Dit is niet de eerste keer dat regelgevende kwesties dergelijke innovatie ophoudt. Zo heeft het ook erg lang geduurd voordat de SEC Ethereum ETFs heeft goedgekeurd. 

Samenvatting

Samenvattend onderstreept de pauze in Bitcoin ETF opties door grote beurzen de uitdagingen van het balanceren van innovatie en naleving van de regelgeving. Terwijl de sector deze uitdagingen het hoofd biedt, blijft de introductie van nieuwe en toegankelijke handelsopties uitgesteld. Hierdoor moeten beleggers en marktdeelnemers wachten op de volgende ontwikkeling. 

Lees meer over:
NasdaqNYSESEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...