Nassim Taleb staat niet meer achter Bitcoin: ‘Het heeft gefaald’

Nassim Nicholas Taleb, auteur van het boek ‘The Black Swan’ liet vandaag weten zijn Bitcoin te hebben verkocht. Zo liet hij vandaag weten in een tweet. De reden hiervoor is dat hij Bitcoin als betaalmiddel te volatiel vindt. “Een betaalmiddel dat volatieler is dan de producten die je koopt kan niet werken”.

Robert Breedlove kijkt daar anders naar: “Taleb heeft gelijk over Bitcoin, het werkt niet goed als traditionele munt. Een munt is een geld vervanger opgelegd door een monopolie dat een groep mensen gebruikt. Bitcoin is geopolitiek geld en beter dan goud. Bitcoin is de scheiding tussen geld en de staat wat er voor zorgt dat het hele concept van munten overbodig wordt.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Taleb is een populaire wetenschapper en auteur in de wereld van bitcoin. In zijn boeken, tweets en presentaties praat hij vaak over ‘antifragiliteit’. Hij praat over systemen die niet te verwoesten zijn en aanvallen overleven. BTC heeft veel van die kenmerken: het netwerk draait al 12 jaar nagenoeg onafgebroken en heeft tot nu toe alle aanvallen overleeft en wordt er sterker van.

Hoewel veel mensen in de bitcoin space de theorieën en gedachtes van Taleb erg hoog inschatten is hij zelf dus uit bitcoin gestapt.

Van gedachten veranderd

Taleb heeft zijn mening behoorlijk veranderd over Bitcoin. Hij tweette vorig jaar nog als antwoord op een bericht over restricties op andere munten in Libanon: “Gebruikt cryptovaluta!” Daarnaast heeft Taleb in 2018 een stuk geschreven over Bitcoin waarin hij zegt dat hij het ‘een geweldig idee’ vindt.

Ook Bitcoin als hedge tegen de aankomende inflatie door onverantwoordelijk beleid bij centrale banken ziet hij niet zitten. Hier denken overigens vele andere mensen anders over. Door de voorgeprogrammeerde schaarste en voorspelbare inflatie vinden elke dag steeds meer mensen een toekomst in Bitcoin.

Zo is het de afgelopen weken hard gegaan, niet alleen qua prijs maar ook qua adoptie. Een overzicht van het nieuws vind je hier.

Lees meer over:
volatiliteit