Nederland deed 24 aanvragen bij Coinbase voor informatie over klanten

1094 totale weergaven

Cryptobeurzen moeten steeds meer informatie delen over hun klanten. Coinbase ontving 5.562 verzoeken vanuit de politie en andere overheidsinstanties in de eerste 9 maanden van 2021.

Het Amerikaanse handelshuis geeft openheid van zaken over wat zij delen met overheden in transparantierapport. Vanuit Nederland kreeg Coinbase 24 verzoeken voor informatie. Veruit de meeste verzoeken kwamen, uiteraard, uit de Verenigde Staten (2727).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Data delen

Wereldwijd proberen overheidsinstanties en de politie grip te krijgen op de geldstromen rondom bitcoin. Een makkelijke plek om te beginnen zijn (populaire) beurzen. Coinbase is in veel gevallen verplicht om klantaccountgegevens en financiële gegevens te delen. Bijvoorbeeld in verband met civiele, strafrechtelijke of andere onderzoekszaken. Deze verzoeken kunnen dagvaardingen, gerechtelijke bevelen, huiszoekingsbevelen of andere vormen van formele juridische procedures zijn.

Coinbase geeft in hun rapport aan dat zij de gegevens alleen delen als dit ook wettelijk verplicht is. Ze bekijken naar eigen zeggen elk verzoek handmatig met experts. Waar nodig proberen ze tegengas te geven.

We zijn verplicht om op dergelijke verzoeken te reageren als ze geldig zijn op grond van financiële regelgeving en andere toepasselijke wetten.

Feiten op een reitje voor de periode van 1 januari t/m 30 september 2021:

  • 84% van alle verzoeken kwamen uit de VS, het Verenigd Koninkrijk of Duitsland
  • Onder andere Letland, Griekenland, India, Turkije, Bosnië, Hongarije en Rusland wisten voor het eerst Coinbase te vinden voor informatie over een of meerdere van hun klanten
  • Met 5.562 verzoeken is het aantal met ruim 25% gestegen tegenover de zelfde periode vorig jaar. 
Nederland deed 24 aanvragen bij Coinbase voor informatie over klanten
Verhoudingen van aanvragen over klanten van Coinbase vanuit de Verenigde Staten. Via: Coinbase
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...