Nederlander PlanB verwacht dat bitcoin bull markt nog niet klaar is

Bitcoin heeft het de laatste weken moeilijk tussen de $50.000 en $60.000 en sommigen maken zich zorgen over het einde van de bull markt. Volgens onze eigen PlanB hoeven we ons daar echter geen zorgen over te maken. Hij voorziet op de korte termijn weer een hoop positieve prijsactie voor onze favoriete digitale munt.

“In mijn ogen zitten we pas een kleine 4 maanden in een bull markt en is het einde nog lang niet in zicht.” Bitcoin is volgens PlanB pas net begonnen en loopt precies op het schema van zijn Stock-to-Flow model.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers van $288.000 aan het einde van het jaar

Er zijn verschillende uitvoeringen van het Stock-to-Flow model en tot lopen we volgens de Nederlander helemaal op schema. Hij geeft dan ook aan geen reden hebben om te twijfelen aan de voorspellingen van $288.000 per bitcoin aan het einde van het jaar.

Het bijzondere aan dit soort voorspellingen is dat je het je bijna niet voor kunt stellen dat koers richting deze niveaus gaat. Als je me een jaar geleden had verteld dat bitcoin nu rond het prijsniveau van $55.000 zou handelen, dan had ik me daar ook niet echt een voorstelling bij kunnen maken.

Dit soort koerssprongen lijken altijd ver weg en een beetje wensdenken, maar bitcoin heeft het in de afgelopen twaalf jaar al zo vaak gedaan. Aan de ene kant voelt het fantastisch dat bitcoin nu al op dit niveau zit, maar aan de andere kant zijn we ook alweer helemaal gewend aan de $55.000 en balen we dat de bull run nog niet doorgezet heeft.

Ook handelaar Tone Vays positief over vooruitzichten bitcoin

De beroemde YouTuber verwacht ook dat de bull run van bitcoin nog wel even doorzet, al acht hij het ook niet onwaarschijnlijk dat we nog even verder dippen. “Bitcoin consolideert, maar ik blijf bullish in deze markt,” aldus Vays.

Als hij naar zijn grafieken kijkt zou het nog mogelijk kunnen zijn dat we terugvallen naar de $48.000, maar voor juni verwacht Vays dat we boven de $70.000 zullen handelen. Uitzoomen dus en je emoties dus niet de overhand laten nemen door de koersbewegingen op de korte termijn.

Nadat bitcoin eerder deze maand de $61.500 aantikte hebben we nu even te maken met een korte terugval. De koers dipte naar $50.000 en lijkt nu weer aan de weg omhoog begonnen. De afgelopen dagen waren in ieder geval weer overtuigend groen en momenteel zijn we rond de $56.000 aan het vechten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....