Bitcoin bedrijf BTC Direct haalt 11 miljoen euro aan vers geld op

Het Nederlandse Bitcoin bedrijf BTC Direct heeft 11 miljoen euro opgehaald in een eerste financieringsronde. Het geld is afkomstig van een groep particuliere investeerders, waarvan de namen niet bekend zijn gemaakt.

Vers geld

De deal betekent dat de oprichters een deel van hun aandelenpakket hebben ingeruild om te kunnen blijven groeien. Maar het is onduidelijk welk aandelenpercentage de inleggers in ruil hebben ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Europese markt is zeer concurrerend, alleen al in Nederland zijn er tientallen brokers en exchanges actief. Alleen door hard te groeien is het mogelijk te overleven in het huidige veld. Binnen Nederland is BTC Direct te classificeren als één van de grootste brokers. Hoewel het handelsvolume van een broker altijd lager ligt dan van een beurs.

Het is in ieder geval de bedoeling om de komende jaren hard te groeien in Europa. Dus niet alleen het verkopen van cryptocurrency’s, maar ook het aanbieden van services rondom het opslaan en verzekeren.

Momenteel werken er 50 mensen bij het bedrijf uit Nijmegen, dat in 2013 is opgericht. De komende 18 maanden moet het personeelsbestand verdubbelen, zo verklaart ceo Mike Hutting in het persbericht.

Consolidatie

Eerder dit jaar slokte het bedrijf de webshop Cryptomaan op voor een onbekend bedrag. Een ander merk onder de paraplu is BLOX, een mobiele app om te handelen.

BTC Direct is ook één van de 48 aanvragers van een registratie bij de Nederlandsche Bank. Onlangs ontving custody provider AMDAX uit Amsterdam de eerste registratie.

Eerder deze maand zijn de fondsen Icoinic en Cyber Capital gefuseerd. Een signaal dat de Nederlandse markt in 2020 consolideert, een trend die vermoedelijk de komende jaren doorzet.

Ook buitenlandse partijen gaan actiever de Nederlandse markt penetreren. Het Amerikaanse Kraken lanceerde een mobiele app voor Nederlandse gebruikers.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben ook andere grote buitenlandse partijen een registratie aangevraagd. De DNB wil desgevraagd de aanvraaglijst niet bekend maken na herhaaldelijke vragen van Bitcoinmagazine.nl.

De prijs in euro op deze zondagochtend.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC Direct

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...