Dit verwachten drie Nederlandse analisten van de Bitcoin koers na de scherpe daling

2043 totale weergaven
Dit verwachten drie Nederlandse analisten van de Bitcoin koers na de scherpe daling

De Bitcoin koers staat nu ongeveer 10% boven het laagste punt van $49.577 van dit jaar, dat op 5 augustus werd bereikt. Analisten maken zich echter zorgen dat de koers onder de $52.000 kan zakken voordat er een herstel komt. Gisteravond viel de Bitcoin koers met meer dan 5,9%, van $56.984 tot onder de $53.000. Bitcoin herstelde echter wel weer snel tot boven $54.000, maar drie Nederlandse analisten denken nu dat er nog meer risico’s zijn voor een verdere daling, met $52.000 als belangrijk niveau om te volgen.

Gaat de Bitcoin koers verder dalen?

CryptoJelle zei op 6 september op X dat “Bitcoin dichter bij de $52.000 komt.” Deze tweet kwam na een scherpe daling in de Bitcoin koers door slechter dan verwachte Amerikaanse werkgelegenheidsdata. Dit maakte de economische situatie twijfelachtig.

Jelle zei dat Bitcoin onder belangrijke steunniveaus is gezakt, zoals het psychologische niveau van $58.000 en het 200-daags gemiddelde. Om verdere dalingen te voorkomen, moeten de bulls het laagste punt van 5 juli rond $52.000 verdedigen.

Twee scenario’s voor Bitcoin koers

Analist Daan Crypto Trades ziet twee mogelijke scenario’s op basis van Fibonacci-niveaus. De eerste is dat de Bitcoin koers kan herstellen vanaf het 61,8% Fibonacci-niveau op $54.604. De tweede mogelijkheid is dat de koers verder kan dalen naar $52.400, wat het 78,6% niveau is. Dit kan een goed punt zijn om long-posities in te nemen.

Michaël van de Poppe denkt dat Bitcoin mogelijk in de steunzones van $53.000 tot $54.000 kan blijven voordat de koers weer omhoog gaat. Hij zegt dat de koers snel terug naar $56.000 moet stijgen om een opwaartse beweging te starten.

Minder Bitcoin UTXOs in winst

Een andere belangrijke maatstaf is het percentage van Bitcoin UTXOs (Unspent Transaction Outputs) in winst. Dit percentage daalt sinds midden juli, wat wijst op toenemende verkoopdruk van beleggers. Analist Kyledoops meldde op 6 september dat het percentage UTXOs in winst was gedaald naar 68,5%, het laagste niveau sinds oktober 2023. Deze daling kan leiden tot een mogelijke stijging van de Bitcoin koers, omdat verkopers uitgeput raken.

UTXOs zijn de Bitcoins die na transacties overblijven en geven inzicht in het gedrag van beleggers. Eerdere dalingen in UTXOs in winst hebben vaak geleid tot grote koersstijgingen. Zo steeg de Bitcoin koers met 273% van $26.700 naar $73.000 na een vergelijkbare daling in januari 2023.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...