Nederlandse cryptopartij Amdax doorstaat strenge audit

Amdax is met trots de eerste cryptodienstverlener in de Europese Unie die de gerenommeerde ISAE-3000 Type-1 audit heeft doorstaan. Deze prestatie, geauditeerd door het registeraccountantskantoor Grant Thornton en onder begeleiding van Deloitte, een Big-4 consultancykantoor, markeert een significante stap voorwaarts in het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van cryptoactiva.

De ISAE-3000 Type-1 audit is een internationaal erkende standaard voor Assurance Engagements, die de integriteit en betrouwbaarheid van de diensten van een organisatie bevestigt. Voor Amdax betekent het slagen voor deze audit dat hun klanten verzekerd zijn van de veiligheid van hun vermogen, zowel in euro’s als in cryptoactiva. Dit versterkt het vertrouwen in Amdax als een veilige haven voor crypto-investeringen.

Lucas Wensing, de CEO van Amdax, benadrukt het belang van deze ontwikkeling. Volgens hem wordt regulering steeds crucialer, vooral met de komst van MiCAR, de nieuwe Europese regelgeving voor cryptoactiva. De ISAE-3000 Type-1 audit toont aan dat Amdax verder gaat dan alleen het naleven van de regels; het bedrijf zet zich in om het noodzakelijke te doen voor klantveiligheid en vertrouwen.

Een opvallend kenmerk van Amdax’s benadering is hun keuze voor een ISAE-3000 audit met een uitgebreide scope. De audit omvatte diverse aspecten zoals bewaardienst (custody), handel via liquiditeitsproviders, het storten en opnemen van euro- en cryptotegoeden, en algemene IT-beheersmaatregelen. Deze grondige benadering verzekert klanten van de integriteit van hun investeringen en de betrouwbaarheid van Amdax’s diensten.

Amdax zet zich niet alleen in voor huidige veiligheidsnormen, maar bereidt zich ook al voor op een ISAE-3000 Type 2 audit. Dit zal aantonen dat hun processen en controles gedurende een heel kalenderjaar effectief zijn geweest, wat verder bijdraagt aan het vertrouwen in hun diensten.

Grant Thornton en Deloitte speelden een cruciale rol in dit auditproces. De inzet van deze gerenommeerde organisaties onderstreept Amdax’s streven naar transparantie en veiligheid in een markt die in het afgelopen jaar flink onder de loep is genomen.

Over Amdax: Amdax is een organisatie die gelooft in de onbegrensde mogelijkheden van digitale assets. Ze richten zich op het behoud en de groei van het vermogen van hun klanten, met een focus op een decentrale en digitale toekomst. Amdax biedt een scala aan crypto-diensten, waaronder vermogensbeheer, algoritmisch beleggen, en een hoogwaardige bewaarservice.

Over Grant Thornton en Deloitte: Grant Thornton is een toonaangevend internationaal netwerk van accountants- en adviesorganisaties. Deloitte, bekend als een van de Big-4 advieskantoren, is wereldleider op het gebied van professionele dienstverlening, waaronder strategieën voor digitale transformatie. Beide organisaties dragen bij aan het verhogen van de standaard in financiële auditing en advies, een essentieel element in de snel evoluerende wereld van cryptocurrency en digitale assets.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer