Negen nieuwe spot Bitcoin ETF’s verzamelen meer dan 100.000 BTC

De negen nieuwe spot Bitcoin ETF’s bezitten nu meer dan 100.000 BTC -3,89% ($4 miljard) aan beheerd vermogen, exclusief Grayscale’s omgezette GBTC-fonds.

Bitcoin ETF’s verzamelen 100.000 bitcoins

Deze ETF’s zijn BlackRock (IBIT), Fidelity (FBTC), Bitwise (BITB), Ark 21Shares (ARKB), Invesco (BTCO), VanEck (HODL), Valkyrie (BRRR), Franklin Templeton (EZBC) en WisdomTree (BTCW).

BlackRock’s spot Bitcoin ETF (IBIT) leidt met 40.213 in bezit, volgens gegevens van K33 Research. Fidelity’s FBTC spot Bitcoin ETF heeft het op één na hoogste aantal bitcoins onder beheer onder de nieuwe fondsen, met 34.152 BTC.

In totaal bereikten de nieuwe ETF-posities 109.221 BTC op maandag. Dit exclusief Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), waarvan de waarde van het beheerde vermogen in de periode met $2,8 miljard is gedaald.

Het vermogen van het omgezette GBTC-fonds van Grayscale is in dezelfde periode met meer dan 10% gedaald, van ongeveer 619.220 BTC naar 552.680 BTC, volgens gegevens van CoinGlass. De daling van 66.540 BTC komt overeen met ongeveer 60% van de bitcoins die nu in bezit zijn van de nieuwe spot Bitcoin ETF’s.

De zevende dag ziet $2,1 miljard aan handelsvolume en $76 miljoen aan nettostromen

Op 22 januari beleefde de zevende dag van de handel in Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s een totaal handelsvolume van $2,1 miljard, gedomineerd door $1,1 miljard aan volume voor GBTC, volgens de gegevens van The Block.

De nieuwe spot Bitcoin ETF-producten registreerden op maandag $564,5 miljoen aan instromingen, volgens James Seyffart, een ETF-analist van Bloomberg. BlackRock’s IBIT leidde met zijn op twee na grootste instroomdag, met $272 miljoen. Fidelity’s FBTC stond opnieuw op de tweede plaats met $159 miljoen, en de overige ETF’s met instromingen kwamen onder de $100 miljoen uit.

Dit was echter niet genoeg om de grootste dagelijkse uitstroom voor het omgezette GBTC-fonds van Grayscale tot nu toe te compenseren – ongeveer $640,5 miljoen – wat een nettostroom van $76 miljoen veroorzaakte op de dag dat de prijs van bitcoin voor het eerst in zeven weken onder de $40.000 zakte. Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $39.227, volgens de prijspagina van The Block.

“Woof. SLECHTE dag voor Bitcoin ETF’s over het algemeen in de Cointucky Derby. GBTC zag vandaag meer dan $640 miljoen uitstroom. De uitstroom vertraagt niet – ze versnellen. Dit is de grootste uitstroom tot nu toe voor GBTC. Totaal tot nu toe is $3,45 miljard,” aldus Seyffart.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFvolume

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...