Bank met 5 miljoen klanten start bitcoindiensten

De Union Bank of the Philippines, beter bekend als Unionbank, gaat bitcoin bewaren voor klanten.

Bitcoin bij bank

Het is de negende grootste bank van het land. Naast de custody van bitcoin (en ethereum) kunnen klanten ook in cryptovaluta handelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het persbericht staat Unionbank in een select groepje met financiële instellingen die door Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) zijn goedgekeurd als virtual asset service provider (VASP).

Meer diensten op komst?

Henry Aguda, directeur over technologie, operations transformatie bij Unionbank, vertelt:

"De samenwerking van Unionbank met haar strategische partner Metaco is van cruciaal belang geweest bij de realisatie van onze visie om superieure en klantgerichte diensten aan de Filippijnse markt te bieden."

"We zijn er trots op om de reeks primeurs van UnionBank voort te zetten, dit keer als de eerste gereguleerde bank in het land die het uitwisselen van digitale valuta voor klanten mogelijk maakt."

Je zou het kunnen zien als de Filipijnse versie van Arnhem Bitcoinstad of het Salvadoraanse Bitcoin Beach.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws