Netwerkactiviteit van Bitcoin blijf achter in vergelijking met Bull Market

364 totale weergaven

Het transactievolume die dagelijks wordt verplaatst op het netwerk van bitcoin is gedaald tot een waarde van $2,73 miljard. Dit plaatst de netwerkdoorvoer $10,37 miljard (79%) lager dan de piek van $13,1 miljard, die werd waargenomen tijdens de bullmarkt in 2021. Zoals je ziet gebruiken de analisten van Glassnode de Amerikaanse dollar om het verschil aan te duiden.

Hoewel de huidige netwerkactiviteit aanzienlijk lager is dan de piekwaarden, is het belangrijk om te onthouden dat fluctuaties in netwerkactiviteit niet direct correleren met de gezondheid of waarde van Bitcoin. Het netwerk verwerkt nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid transacties, hoewel dit aanzienlijk lager is dan tijdens piekmomenten.

Bovenstaande grafiek is door Glassnode ontworpen om de gezondheid en het momentum van het Bitcoin-netwerk te monitoren en te beoordelen door de lens van on-chain activiteit. Transactiekosten op het netwerk zagen nog niet zo lang geleden een grote piek, toen er een nieuwe hyp ontstond rondom bitcoin. Inmiddels dalen de transactiekosten weer.

Maar zoals je in bovenstaande grafiek ziet was dit slechts een kleine piek, en in verhouding in dollarkoersen was het niets in vergelijking met de drukte in 2021. Er lijkt simpelweg minder interesse in bitcoin als het gaat om on-chain transacties.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsglassnode

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...