New York Times blijft leugens publiceren over bitcoin mining

New York Times blijft leugens publiceren over bitcoin mining

De New York Times campagne tegen bitcoin blijft doorgaan. Zelfs in een periode waarin een meer gebalanceerde mening mogelijk is. De auteur rapporteert het ene na het andere positieve verhaal over bitcoin mining, maar probeert er vervolgens alsnog een negatieve draai aan te geven.

De titel van het stuk vat het narratief goed samen: "Bitcoin miners willen zichzelf opnieuw definiëren als milieuvriendelijk." Iedere keer als er een positief verhaal over bitcoin mining is weet de mainstream media het te verdraaien tot iets negatiefs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat zegt de New York Times nu over bitcoin mining?

Ditmaal schrijft de New York times onder andere over de energiekosten per transactie. "Een enkele bitcoin transactie vergt nu meer dan 2.000 kilowattuur aan elektriciteit. Genoeg energie om een gemiddeld Amerikaans huishouden voor 73 dagen van energie te voorzien." Zo schrijft de New York Times.

Dat dit niet klopt is eenvoudig te verifiëren. Als miners daadwerkelijk 2.000 kilowattuur spenderen aan één transactie, hoe kan het dan dat de transactiekosten niet met die energieprijs overeenkomen? Met een energieprijs van 0,15 euro per kilowattuur zou een transactie van 2.000 kilowattuur toch tenminste 300 euro moeten kosten.

Dat is niet het geval, wat je als goed journalist aan het denken moet zetten over je stuk. Het is dan ook de vraag of ze bij de New York Times onschuldig zijn en simpelweg geen weet hebben van hoe bitcoin werkt of dat ze bitcoin met een reden de grond in proberen te schrijven.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de krant iets tegen bitcoin heeft en alles probeert aan te grijpen om bitcoin in een verkeerd daglicht te zetten. Het geeft in ieder geval wel te denken over een krant die ooit heel hoog aangeschreven stond.

Positieve verhalen bitcoin mining stapelen zich op

Terwijl de mainstream media er vooralsnog alles aan doet om bitcoin mining in een kwaad daglicht te zetten, stapelen de positieve verhalen met betrekking tot de impact op klimaatverandering zich op. Onder andere het grote Exxon is bezig met een interessant pilot op het gebied van bitcoin mining.

Olie- en gasproducenten kunnen een deel van het gewonnen gas vaak niet kwijt aan de markt. Waardoor het simpelweg verbranden van dit gas economisch de meest efficiënte manier is om er van af te komen.

Door het gas te gebruiken voor bitcoin mining vangt het 100 procent van alle methaan die bij de verbranding normaal gesproken in de lucht zou belanden op. Hetgeen een enorme winst voor het klimaat kan betekenen, mocht de industrie dit op grote schaal gaan uitvoeren.

Op dit moment doet Exxon dit enkel en alleen in North Dakota, maar er zijn plannen om de pilot uit te breiden naar meerdere landen. Wederom een veelbelovende toepassing die alleen mogelijk is dankzij Proof-of-Work mining.

Lees meer over:
Bitcoin mining bitcoin mining FUD

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties