New York Times blijft leugens publiceren over bitcoin mining

De New York Times campagne tegen bitcoin blijft doorgaan. Zelfs in een periode waarin een meer gebalanceerde mening mogelijk is. De auteur rapporteert het ene na het andere positieve verhaal over bitcoin mining, maar probeert er vervolgens alsnog een negatieve draai aan te geven.

De titel van het stuk vat het narratief goed samen: “Bitcoin miners willen zichzelf opnieuw definiëren als milieuvriendelijk.” Iedere keer als er een positief verhaal over bitcoin mining is weet de mainstream media het te verdraaien tot iets negatiefs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat zegt de New York Times nu over bitcoin mining?

Ditmaal schrijft de New York times onder andere over de energiekosten per transactie. “Een enkele bitcoin transactie vergt nu meer dan 2.000 kilowattuur aan elektriciteit. Genoeg energie om een gemiddeld Amerikaans huishouden voor 73 dagen van energie te voorzien.” Zo schrijft de New York Times.

Dat dit niet klopt is eenvoudig te verifiëren. Als miners daadwerkelijk 2.000 kilowattuur spenderen aan één transactie, hoe kan het dan dat de transactiekosten niet met die energieprijs overeenkomen? Met een energieprijs van 0,15 euro per kilowattuur zou een transactie van 2.000 kilowattuur toch tenminste 300 euro moeten kosten.

Dat is niet het geval, wat je als goed journalist aan het denken moet zetten over je stuk. Het is dan ook de vraag of ze bij de New York Times onschuldig zijn en simpelweg geen weet hebben van hoe bitcoin werkt of dat ze bitcoin met een reden de grond in proberen te schrijven.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de krant iets tegen bitcoin heeft en alles probeert aan te grijpen om bitcoin in een verkeerd daglicht te zetten. Het geeft in ieder geval wel te denken over een krant die ooit heel hoog aangeschreven stond.

Positieve verhalen bitcoin mining stapelen zich op

Terwijl de mainstream media er vooralsnog alles aan doet om bitcoin mining in een kwaad daglicht te zetten, stapelen de positieve verhalen met betrekking tot de impact op klimaatverandering zich op. Onder andere het grote Exxon is bezig met een interessant pilot op het gebied van bitcoin mining.

Olie- en gasproducenten kunnen een deel van het gewonnen gas vaak niet kwijt aan de markt. Waardoor het simpelweg verbranden van dit gas economisch de meest efficiënte manier is om er van af te komen.

Door het gas te gebruiken voor bitcoin mining vangt het 100 procent van alle methaan die bij de verbranding normaal gesproken in de lucht zou belanden op. Hetgeen een enorme winst voor het klimaat kan betekenen, mocht de industrie dit op grote schaal gaan uitvoeren.

Op dit moment doet Exxon dit enkel en alleen in North Dakota, maar er zijn plannen om de pilot uit te breiden naar meerdere landen. Wederom een veelbelovende toepassing die alleen mogelijk is dankzij Proof-of-Work mining.

2 comments

  1. Hij zit niet ver af wanneer je het stroomverbruik van Bitcoin mining afzet tegen het aantal gemaakte transacties.

    Reken maar mee:
    Er wordt tegenwoordig per jaar 90 terawatt uur stroom gebruikt tegen ongeveer 250.000 transacties per dag. Dat zijn ongeveer 90 miljoen transacties per jaar. 90 terawatt is 90 miljard kilowatt uur. 90 miljard gedeeld door 90 miljoen is 1000 kWh per transactie.

    Ik weet ook wel dat die 1000 kWh niet echt nodig is om die ene transactie te doen, maar 1000 kWh is wel wat er nu gebruikt wordt. En dat is wat wij thuis in een half jaar gebruiken

    Om er dan één wel of niet affakkel voorbeeld bij te halen als tegenargument is zwak. Noem dan een waterkrachtcentrale die overtollige energie afstaat aan miners ofzo. Maar 95%+ van alle gebruikte stroom is gewoon fossiel en niet overbodig.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer