NFL quarterback Aaron Rodgers laat deel salaris in bitcoin uitbetalen

Green Bay Packers legende en quarterback Aaron Rodgers ontvangt vanaf heden een deel van zijn salaris in bitcoin. Rodgers is een samenwerking met Cash App aangegaan om dit te realiseren.

Naast het heuglijke feit dat er weer een atleet voor kiest om een deel van zijn vermogen in bitcoin te stallen, geeft Rodgers in samenwerking met Cash App ook voor 1 miljoen dollar aan bitcoin weg in de comments van zijn aankondiging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rodgers ziet toekomst zonnig in

In de aankondiging geeft Rodgers aan te geloven in bitcoin en de toekomst in het algemeen zonnig in te zien. Iets wat zonder bitcoin waarschijnlijk niet het geval was geweest en daar kunnen wij ons wel bij aansluiten. Hoeveel van zijn salaris Rodgers in bitcoin steekt is niet duidelijk.

Volgens de informatie van Spotrac verdient Rodgers op jaarbasis 33,5 miljoen dollar. Bitcoin is een manier om die monetaire energie mee te nemen naar de toekomst zonder dat het zijn koopkracht verliest.

Ondanks dat Rodgers een stuk meer verdient dan Jan Modaal is ook hij slachtoffer van inflatie en geldprinterij. Steeds meer atleten kiezen ervoor om hun vermogen te bewaren in bitcoin omdat dit in fiatgeld onmogelijk is.

Met zijn stap om een deel van zijn salaris in bitcoin te ontvangen treedt Aaron Rodgers in de voetsporten van zijn collega’s Russel Okung en Sean Culkin. Vooral die eerste is lange tijd zeer actief geweest in de bitcoin gemeenschap.

Quarterback met groot bereik

Het gaat met Aaron Rodgers niet om een kleine jongen uit de NFL, want de quarterback van de Green Bay Packers heeft een bereik van 4,4 miljoen mensen op Twitter. Zijn aankondiging zal dan ook zeker rondgaan door het hele land.

Dit zijn de momenten waarop veel no-coiners waarschijnlijk weer gaan twijfelen over het toevoegen van bitcoin aan hun portfolio. Voor de wereldwijde adoptie van bitcoin kan dit alleen maar goed zijn.

Wij zijn benieuwd wanneer er voor het eerst een grote Nederlandse sporter op deze manier naar buiten treedt. We weten dat er, in ieder geval binnen de voetbalwereld, al wat Nederlandse atleten zijn die sparen in bitcoin. Maar een samenwerking als deze is er nog niet.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.