NFT activiteit op Telegram stijgt met 400% in Q3: Herstelt de NFT-markt weer?

536 totale weergaven
|

De NFT-markt heeft voor een lange tijd op zijn gat gelegen, maar het lijkt erop dat er nu weer meer begint te spelen, met een stijging van meer dan 400% in het aantal unieke wallets dat NFT’s verhandelt. 

Het Web3 Gaming Report van Helika

In het recente Web3 Gaming Report van Helika is te zien hoe het aantal unieke wallets gat NFT’s in Telegram overdraagt van 200.000 in juli is gestegen naar meer dan een miljoen in september. NFT’s winnen hierdoor ook aan populariteit, wat mede te danken is aan Web3 gaming.

In het rapport liet Helika weten dat Telegram gamers erg actief zijn en in-game NFT’s kopen, verzenden en gebruiken. Zo liet het bedrijf weten:

“Onze gegevens geven aan dat gamers op Telegram niet alleen wallets creëren, maar ook actief bezig zijn met NFT’s, wat duidt op een dynamisch en levendig niveau van interactie binnen het ecosysteem.”

Meer dan 3 miljoen actieve wallets

In het rapport gaf Helika ook aan dat er in september meer dan die miljoen actieve wallets waren geregistreerd, verdeeld over negen verschillende Telegram spellen. Ook liet Helika weten dat gamers ook Telegram ook langere sessies spelen. Zo is de gemiddelde gaming sessie gestegen van 2,8 minuten in september naar 6,7 minuten in oktober.

Deze groei wordt door Helika toegeschreven aan de betere ervaringen die het platform biedt met haar games. Daarbij is het niet gek dat liefhebbers van NFT’s en gaming zich verzamelen op Telegram, aangezien dit de ideale basis is hiervoor. De grootste Web3 gaming spellen zijn op het platform te vinden, waardoor hier veel te halen is.

Voor veel ontwikkelaars van Web3 games is Telegram ook het ideale platform om te beginnen, aangezien zich hier al een aanzienlijke doelgroep bevindt. Op andere platforms en blockchains wordt het een stuk lastiger om groot te worden. Echter, de concurrentie op Telegram is wel erg groot met grote namen als Hamster Kombat en Notcoin.

Hamster Kombat integreert NFT’s

Misschien wel het populairste spel op Telegram, Hamster Kombat, ging snel na de release viraal, waarbij het spel nu de 300 miljoen gebruikers heeft overtroffen. Op 25 september onthulde de game plannen om NFT’s te integreren. Hierbij worden er nieuwe games binnen het Hamster Kombat ecosysteem gelanceerd, waarbij NFT’s geïntegreerd worden als in-game activa.

Deze plannen worden volgens een aankondiging in november geïmplementeerd.

Betekent dit herstel voor de NFT-markt?

Helaas betekent het niet direct dat de NFT-markt is hersteld. Wel laat deze ontwikkeling zien hoe zowel de Web3 gaming wereld als de NFT-wereld zich aan het ontwikkelen is. Ook is de groei erg positief voor de NFT-markt, aangezien dit uiteindelijk wel voor herstel kan gaan zorgen. In hoeverre verdere groei hier nodig voor is, is helaas niet duidelijk.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...