NFT-handelaar wordt slachtoffer van BAYC Phishing Scam ter waarde van $145K

Een NFT-handelaar die bekend staat als “tatis.eth” heeft drie Bored Ape Yacht Club (BAYC) ter waarde van ongeveer $145.000 verloren door een geraffineerde phishing-zwendel, georkestreerd door een entiteit met de naam “PinkDrainer”.

Details van de phishing

De diefstaal vond plaats op 8 mei, toen drie waardevolle BAYC NFT’s – de nummers 7531, 6736 en 2100 – illegaal werden overgedragen van de portemonnee van de handelaar naar een phishing adres dat bekend stond als “Fake_Phishing328357” en werden verkocht op NFT marktplaatsen Seaport en Blur voor in totaal 48,5 Ethereum.

PeckShield, bevestigde de transactie en identificeerde de gezamenlijke waarde van de activa op ongeveer $145.000. Dit incident markeert nog een uitbuiting door “PinkDrainer”, een oplichter die eerder in verband werd gebracht met meerdere diefstallen van grote bedragen in de cryptoruimte.

Toenemende oplichting in de NFT-ruimte

De diefstal van de BAYC NFT’s van “tatis.eth” maakt deel uit van een bredere trend van toenemende phishing en scam activiteiten gericht op de cryptogemeenschap. Opmerkelijke incidenten zijn onder andere een diefstal van $4,4 miljoen aan Chainlink tokens en kwetsbaarheden in de smart contracts van het Flooring Protocol die tot aanzienlijke verliezen leidden. De frequentie van dergelijke aanvallen is de laatste kwartalen opvallend gestegen, wat de groeiende risico’s binnen de markt voor digitale activa benadrukt.

Behoefte aan betere beveiligingsmaatregelen

Deze incidenten onderstrepen de kritieke behoefte aan verbeterde beveiligingsprotocollen en gebruikerseducatie in de cryptocurrency en NFT sectoren. De gemeenschap en platforms worden aangespoord om sterkere beveiligingsmaatregelen te implementeren om investeringen te beschermen en het vertrouwen in het zich ontwikkelende landschap van digitale activa te behouden.

Lees meer over:
hacknftphishing

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....