Nieuw bitcoin lesprogramma afgetrapt in El Salvador

Mi Primer Bitcoin, een non-profit organisatie in El Salvador, gaat opnieuw een Bitcoin Diplomado starten. Het is een diplomaprogramma waarbij studenten deze keer in het Engels lessen kunnen volgen. Over bitcoin!

Bitcoinlessen

MyFirstBitcoin, zoals de organisatie ook wel bekend staat, is opgericht ten tijde van de introductie van de bitcoinwet in het Centraal-Amerikaanse land.

Volgens Dalia Platt, verantwoordelijk voor het curriculum voor Mi Primer Bitcoin, is het “doel om de manier waarop mensen leren over bitcoin te veranderen."

"Het doel is om de cursus interactief, leuk, creatief, toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen voor iedereen te maken, met behulp van voorbeelden die elke hoek van de wereld kunnen bereiken en beïnvloeden.”

Vorig jaar kwam de groep daarom met een heus werkboek waar inmiddels al 10.000 studenten les uit hebben gekregen. Ze leren over bitcoin en alle bijbehorende concepten, van zelfbeheer tot cryptografie en van de essentie van geld tot concepten zoals decentralisatie.

Volgens Platt heeft de organisatie een exponentiële groei doorgemaakt.

"We hebben in 2022 meer dan 10.000 studenten opgeleid, dat is 25 keer zo veel vergeleken met het jaar ervoor. Als eerste bitcoinland heeft El Salvador de unieke kans om voorop te lopen in qua educatie."

Intussen is het hun Diplomado al op 35 middelbare scholen gelanceerd. Onlangs is het team uitgebreid met twee nieuwe docenten en zijn ze ook in de Bitcoin City-regio genaamd Usulutan aan de slag gegaan door de steun van de gouverneur Hector Antonio Valle Escobar.

Op Bitcoin Focus spraken we al eens met een van de docenten van Mi Primer Bitcoin. Alejandro kondigde destijds de plannen in deze regio al aan en vertelde ons meer over de Bitcoin Diploma's.

Onlangs kreeg de non-profit een donatie van 0,28 BTC van Jack Dorsey. Ook wonnen ze een prijs in de Geyser-campagne en krijgen ze steun van onder andere Paxful en Bitfinex.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador