Nieuw fenomeen: Bitcoin bezitters blijven hodlen tijdens prijsstijging

De Bitcoin koers schoot vanochtend richting het hoogste punt in vier maanden: $56.150. Een mooie ontwikkeling, maar er gebeuren veel meer (interessante) dingen in de markt buiten de prijs om.

Prijsontwikkeling

De koers is inmiddels weer ingezakt tot om en nabij de $54.000. Het is niet raar dat dit gebeurt, zo stelt analist William Clemente:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Het is niet verwonderlijk om te zien dat $56- $58K enige weerstand biedt, aangezien er daar aanzienlijke overhead supply is van eerder dit jaar."

Nieuw fenomeen: Bitcoin bezitters blijven hodlen tijdens prijsstijging

Toch is het niets zorgelijks. Uit data van Glassnode blijkt dat Bitcoin-bezitters níet echt willen verkopen. Ze breiden hun positie zelfs uit, zo stelt het analysebedrijf.

Illiquide supply

Ze zetten deze uitspraak kracht bij met statistieken over 'Hodled or Lost coins'. Het aantal coins dat niet worden verplaatst, is het hoogst in negen maanden.

Het is goed te zien dat Bitcoin zich momenteel in een hele andere fase bevindt dan de bullrun van eerder dit jaar. Er is volgens deze indicator 7,2 miljoen BTC die stil staat.

Nieuw fenomeen: Bitcoin bezitters blijven hodlen tijdens prijsstijging

Negen maanden geleden, in januari, nam het onderdeel van de supply die 'vrij kwam' snel toe. De toenemende prijs zorgde ervoor dat steeds meer investeerders winst wilden pakken. De coins kwamen in beweging en deze metric daalde.

Nu zien we een tegenovergesteld fenomeen: sinds augustus zijn de strong hands van de hodlers weer écht strong. Ondanks dat de prijs stijgt, lijken juist mínder mensen hun bitcoin te willen verkopen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshodl

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!