Belastingdienst van Nieuw-Zeeland spoort Bitcoin bedrijven aan om data te delen

De belastingdienst van Nieuw-Zeeland roept bitcoin bedrijven in het land op om de data van hun klanten te delen. Het overheidsorgaan wil de industrie beter in kaart brengen en daar is extra informatie voor nodig.

Belastingregels

De Inland Revenue Department (IRD) hoopt zo meer inzicht te krijgen in het bitcoin ecosysteem in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij dat in kaart brengen hoort natuurlijk ook een motief: de Nieuw-Zeelandse belastingdienst wil duidelijke belastingregels maken. Dat meldt Radio New Zealand.

Naast informatie over bitcoin transacties wil de IRD ook extra achtergrond informatie.

Reacties

Janine Grainger is mede-oprichter van de beurs Easy Crypto. Zij uit zijn onvrede over de stappen die de IRD neemt. Grainger benoemt onder andere de roep om privacy in de wereld van bitcoin.

Toch zal ze linksom of rechtsom moeten voldoen aan de regels. Tenminste, zo lang ze actief zijn binnen de landsgrenzen van Nieuw-Zeeland.

Richtlijnen in Nederland

De ‘Nederlandse’ optiebeurs Deribit besloot eerder dit jaar officieel uit Nederland te vertrekken. De reden laat zich raden: zij wilde niet voldoen aan de (aankomende) regels en richtlijnen. Deribit is daarom naar Panama verhuist.

Ook in Nederland moeten bedrijven gegevens desgevraagd delen met de belastingdienst en andere instanties.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de verantwoordelijkheid voor de licenties in ons land én ze zijn toezichthouder voor de bitcoin industrie.

De centrale bank maakte vorige week nog het een en ander duidelijk: zij willen dat Nederlandse Bitcoin bedrijven de identiteit van hun klanten koppelen aan adressen.

Ook in Amerika is men druk in de weer om bitcoin en het netwerkgebruik in kaart te brengen: de belastingdienst van de VS wil Bitcoin op Lightning traceren, premie van $625.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...