Bitcoin prijs breekt grens van $60.000! Een nieuw koersrecord

Bitcoin (BTC) breekt de grens van $60.000! Daarmee breekt de nieuwe wereldmunt binnen een maand een nieuwe magische grens.

Bitcoin beleeft ongekende maanden: de geest is uit de fles en steeds meer mensen zien de waarde in van bitcoin. Er staat momenteel geen maat op de digitale munt. De huidige prijs voor 1 BTC is 18,835.82USD.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin recordprijs

Het is de afgelopen maanden erg hard gegaan met de koers van BTC. Nog geen 3 maanden geleden lag de prijs nog onder $20.000, vandaag tikken we de magische grens van $60.000 aan.

 1. 16 december was bitcoin nog ‘maar’ $20.000 waard.
 2. Op 2 januari schoot de koers door de $30.000.
 3. Op 8 januari, nog geen week later, knalde de prijs door de $40.000.
 4. Op 16 februari schoot de koers door de $50.000.
 5. Vandaag 13 maart is het de beurt aan de grens van $60.000

Waar deze run omhoog eindigt weet niemand. Feit is wel dat het veel mensen heeft wakker geschud.

Waar komt de interesse vandaan?

De meest opvallende nieuwtjes komen tegenwoordig uit de hoek van grote bedrijven en banken. Bedrijven als MicroStrategy en Grayscale kopen voor miljarden aan bitcoin op. Maar ook particulieren weten de weg naar BTC weer te vinden.

In de afgelopen tijd braken alle grote beurzen nieuwe records in handelsvolume. Sommige bedrijven moesten zelfs tijdelijk hun deuren sluiten omdat het platform de nieuwe toestroom van geïnteresseerden niet aan konden. De interesse groeit wereldwijd en op allerlei manieren, de retailmarkt is er daar zeker eentje van.

De bitcoin prijs op beurzen is wel gebaseerd op steeds minder bitcoin. Ondanks de hoge prijs nemen steeds meer mensen hun geld op. De bitcoin komen vaak in eigen beheer en worden dan ergens opgeslagen. De recente stijgingen zorgen er niet voor dat men massaal hun BTC verkoopt.

Sterker nog: er is een duidelijke trend te zien, het aantal bitcoin bij beurzen daalt gestaag. Er is ruim 2,3 miljoen BTC op beurzen. In totaal is er ruim 18,6 miljoen BTC in omloop. In onderstaande grafiek kun je de uitloop goed zien.

Dat is goed nieuws voor de prijs, bitcoin die niet op een beurs staan worden immers minder snel verkocht.

Bitcoin prijs breekt grens van $60.000! Een nieuw koersrecord

Bedrijven

Vorige grote stijgingen kwamen vooral door de particuliere markt, veel relatief kleine investeerders/handelaren zijn al jaren actief op de markt. In veel hoge kringen was bitcoin toen nog een vies woord. Sinds 2020 is de andere kant van het spectrum ook in actie gekomen, banken, multinationals en fondsmanagers melden zich aan het front.

Ook zij willen er op tijd bij zijn tijdens deze financiële revolutie. Dit soort partijen kopen voor honderden miljoenen (of zelfs miljarden) dollars aan bitcoin. Deze aankopen zijn niet om even mee te handelen.

Twee extreme voorbeelden:

 1. Grayscale: Dit bedrijf heeft bijna 650.000 BTC in kas voor hun Grayscale Bitcoin Trust. Deze komen voorlopig niet meer op de markt. Investeerders kunnen aandelen kopen in dit fonds.
 2. MicroStrategy: dit Amerikaanse techbedrijf begon in 2020 met het opkopen van bitcoin. Ze hebben momenteel 91,064 BTC in kas.

Steeds meer bedrijven gebruiken bitcoin als spaarmiddel of financiële asset. Dat zorgt voor ’tekorten’ op de markt. Het geld dat hier in de kluis terecht komt, zal daar voorlopig blijven. De rest van de wereld moet het dus doen met minder beschikbare bitcoin.

Verschillende factoren

Het sentiment rondom bitcoin is veranderd. De globale crisis en de hoge inflatiecijfers helpen hierbij, het verhaal van bitcoin spreekt aan.

Bitcoin is inmiddels een grote wereldmarkt met talloze spelers en verschillende belangen. Er is niet één iemand aan te wijzen die zorgt voor een grote definitieve stijging of daling, incidenteel komt er nieuws voorbij waar de prijs heftig op reageert. Maar in het algemeen is dit een proces van miljoenen mensen die tegelijk geloven in een nieuwe vorm van geld.

De een zit er in met de hoop ooit een mooie auto te kunnen kopen, een ander omdat hij of zij geen toegang heeft tot andere digitale financiële netwerken. Bitcoin werkt en dat besef lijkt steeds meer door te dringen wereldwijd.

Er is een hoop goed nieuws maar onthoud: investeer geen euro’s die je niet kunt missen en let goed op online. Op naar het volgende record. Stack sats en hodl!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  Door: Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...