Nieuwe bitcoin whales investeren meer dan oude

bitcoin BTC whale

Nieuwe bitcoin (BTC) whales investeren meer dan whales die al langer in de markt zitten. Die conclusie trekt Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, in een nieuwe analyse. Hij concludeert dat het aantal bitcoin in handen van ‘nieuwe’ whale entiteiten fors groter is dan die van oude whales.

Nieuwe whales versus oude whales

Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, ziet dat de initiële investeringen van nieuwe whales bijna twee keer zo groot zijn als de totale investeringen van de oude whales. Uit zijn data blijkt dat whales die op de korte termijn op het netwerk actief een totaal van $110,6 miljard aan BTC bezitten. Dat is aanzienlijk meer dan de $67 miljard die langetermijn whales in hun bezit hebben. Om als kortermijntermijn belegger te classificeren, is de gemiddelde ouderdom van de bitcoins minder dan 155 dagen, zo legt hij uit. CryptoQuant sluit in zijn analyse de adressen van beurzen en miners naar eigen zeggen. Whales zijn entiteiten met 1.000 bitcoin of meer.

Niet genoeg winst?

Vorige week heeft de CEO van CryptoQuant ook de niet-gerealiseerde winsten van verschillende on-chain cohorten geanalyseerd. Oude whales die langer dan 155 dagen actief zijn, staan op de eerste plaats met een gemiddelde gerealiseerde winst van 223%.

Echter, nieuwe whales, afkomstig uit de traditionele financiële sector en die Bitcoin hebben verworven via ETF’s, genieten van zeer bescheiden niet-gerealiseerde winsten van slechts 1,6%. De winsten van kleine miners zijn erin geslaagd om 130% te overtreffen. Grote miners moeten zich tevreden stellen met 81% niet-gerealiseerde winsten. Volgens de CEO van CryptoQuant suggereert dit dat deze winsten niet voldoende zijn. Daarom is het onwaarschijnlijk dat de huidige bullmarkt op dit moment zal eindigen, zo denkt hij.

Bitcoin is hard op jacht naar $67.000, terwijl bedrijven op maandag weer een instroom realiseerden in Amerikaanse exchange traded funds (ETF’s), een positief signaal dat de vraag naar dit product weer aantrekt. Dat betekent dat aanbieders van ETF”s weer onderliggende bitcoins moeten aankopen op de wereldmarkt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...