Nieuwe CEO Vanguard: ‘Geen plannen voor een Bitcoin ETF’

Salim Ramji, de nieuwe CEO van Vanguard, was bij BlackRock verantwoordelijk voor de lancering van de Spot Bitcoin ETF. Vanguard staat bekend als een traditionele partij (en een hele grote) die juist geen Spot Bitcoin ETFs op zijn platform wilde hebben. Nu is Ramji aan boord en hopen Bitcoiners op een verandering.

Die lijkt er niet te komen, want Ramji wil bij de investeringsfilosofie van Vanguard blijven.

Bitcoin is te speculatief

Ramji is van mening dat bitcoin en andere crypto-gerelateerde investeringsproducten niet passen bij de investeringsfilosofie van Vanguard. “Ik denk dat het belangrijk is voor bedrijven om consistent te zijn in hun standpunten en de producten en diensten die ze aanbieden”, aldus Ramji.

“Ik heb de uitleg van Geg Davis (hoofd investeringen) gehoord en ik denk dat die consistent is met de investeringsfilosofie van Vanguard. Het is een logisch en consistent standpunt”, aldus een duidelijke Ramji.

Opvallend is dus wel dat Ramji degene was die de leiding had bij BlackRock over de lancering van de Spot Bitcoin ETF in januari. Die wist al voor een totaal van 18 miljard dollar aan kapitaal bij elkaar te verzamelen.

Wat dat betreft zorgde zijn aanstelling bij Vanguard logischerwijs voor enige speculatie over de mogelijke toevoeging van een Spot Bitcoin ETF door het bedrijf.

Vanguard is een grote jongen

Vanguard is namelijk een gigantische speler binnen de traditionele financiële markten. Zij beheren voor een totaal van 8,6 biljoen dollar aan assets, maar kiezen dus voor een andere benadering en willen bitcoin liever niet aanbieden.

In maart gaf de uitgaande CEO van Vanguard, Tim Buckley, nog aan dat bitcoin volgens hem niet past in een lange-termijn portfolio. Vanguard werd in januari nog onder druk gezet door een groepje investeerders.

Sommige mensen dreigden hun accounts te sluiten als ze niet de mogelijkheid kregen om in de Spot Bitcoin ETFs te investeren.

Ergens is het ook vreemd om je klanten niet de mogelijkheid te geven om bepaalde assets te kopen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....