Nieuwe stafchef Trump is voorvechter van decentrale betaalmunt

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Mick Mulvaney als nieuwe stafchef aangesteld. Hij neemt de positie van John Kelly over.

Decentrale betaalmunt en blockchaintechnologie

De benoeming is in crypto – en blockchainkringen met gejuich ontvangen: Mulvaney staat bekend als een voorstander van decentrale betaalvaluta en blockchaintechnologie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mulvaney is nu nog directeur van de Office of Management & Budget (OMB), de organisatie die onder meer de budgetten van federale overheidsorganen controleert. Naar verluidt houdt Mulvaney die positie aan, waarmee hij een dubbelrol krijgt.

In een onderstaande tweet kondigt Trump de benoeming aan:

Voorvechter decentrale betaalmunt

Mulvaney staat bekend als een voorvechter van bitcoin en blockchain en geeft leiding aan de klankbordorganisatie Blockchain Caucus, die beleid maakt voor de adoptie van blockchaintechnologie. Hij verklaarde eerder: “Blockchaintechnologie kan een revolutie teweegbrengen in de finance sector, de Amerikaanse economie en overheidssector.”

Bitcoinfonds

Trump benoemde eerder Elad Roisman als commissaris van toezichthouder SEC. Roisman wil dat de crypto-industrie ‘op een eerlijke en transparante manier wordt beoordeeld om de retailbelegger zekerheid te bieden’. 27 februari doet de SEC uitspraak over de langverwachte bitcoin exchange traded fund (ETF), een bitcoinfonds waarin beleggers een aandeel in kunnen nemen.

Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...