Nigeriaanse minister dringt bij raad van bestuur SEC aan op streng toezicht op cryptocurrency

3432 totale weergaven

De Nigeriaanse minister van Financiën, Wale Edun, heeft de onlangs geïnaugureerde raad van bestuur van de Securities and Exchange Commission (SEC) opgeroepen om de complexiteit van de regelgeving voor cryptocurrency’s aan te pakken, waarbij hij de nadruk legt op de noodzaak van streng toezicht om de integriteit van de markt te behouden.

Cryptoregulering in Nigeria

Op 9 juli drong de Nigeriaanse minister van Financiën en Coördinerend Minister van Economie, Wale Edun, er bij het bestuur van de SEC op aan om zich te richten op de complexiteit van de regelgeving voor cryptocurrency.

Edun benadrukte de noodzaak van streng toezicht op snel veranderende en complexe gebieden zoals cryptocurrencies om de integriteit van de Nigeriaanse kapitaalmarkt te behouden tijdens de inauguratie van het bestuur in Abuja.

Bezorgdheid over minimale registratievereisten

Edun uitte zijn bezorgdheid over het feit dat bedrijven de minimale registratievereisten zouden kunnen misbruiken om valselijk te beweren dat ze een licentie hebben, wat de integriteit van de markt ondermijnt.

Hij benadrukte het belang van het implementeren van eersteklas corporate governance-praktijken, het snel identificeren en bekendmaken van conflicten en het naleven van wereldwijde best practices om regelgevingsarbitrage te voorkomen.

Behoefte aan innovatie en aanpassingsvermogen

De minister moedigde de bestuursleden van de SEC aan om innovatieve strategieën te gebruiken om de kapitaalmarkt van het land effectief te reguleren.

Hij benadrukte dat het belangrijk is om geïnformeerd en proactief te blijven temidden van de snelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, digitale valuta en algehele digitale transities.

Recente ontwikkelingen

Op 19 april 2024 benoemde de Nigeriaanse president Bola Tinubu zeven personen in het bestuur van de SEC, waaronder Katuka, Emomotimi Agama (directeur-generaal), Frana Chukwuogor (uitvoerend commissaris voor juridische zaken en handhaving) en Bola Ajomale (uitvoerend commissaris voor operationele zaken).

Na deze benoemingen heeft de SEC haar regels voor de uitgifte van digitale activa, aanbiedingsplatforms, uitwisseling en bewaring gewijzigd om het regelgevingskader te verbeteren en uitgebreider te maken en beter in te spelen op de complexiteit van de markten voor digitale activa.

Samenvatting

De oproep tot actie van de Nigeriaanse minister van Financiën onderstreept de dringende behoefte aan robuuste regelgevingskaders om het snel evoluerende landschap van de cryptocurrency te beheren, de marktintegriteit te waarborgen en de economische groei te stimuleren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....