Nigeriaanse SEC dringt erop aan Bitcoin, Ether te classificeren als handelswaar

3655 totale weergaven

In het licht van een recente Amerikaanse rechterlijke uitspraak dringen Nigeriaanse belanghebbenden er bij de Nigeriaanse SEC op aan om Bitcoin en Ether te classificeren als grondstoffen, om zo de weg vrij te maken voor een duidelijker regelgevend kader.

Oproep voor duidelijke richtlijnen

Na een recente uitspraak van een rechtbank in Illinois die Bitcoin en Ether classificeerde als grondstoffen, pleiten Nigeriaanse belanghebbenden voor een vergelijkbare aanpak.

Lucky Uwakwe, voorzitter van het Blockchain Industry Coordinating Committee of Nigeria (BICCoN), benadrukte het belang van een duidelijke definitie van crypto-activa.

“De Nigeriaanse SEC moet regels maken die de activaklasse van crypto-activa definiëren of respectieve crypto’s opdelen in activaklassen,” verklaarde Uwakwe.

Pleiten voor individueel toezicht

Oladotun Wilfred Akangbe, chief marketing officer bij Flincap, benadrukte de veelzijdige aard van cryptocurrencies en de uiteenlopende interesse van meerdere Nigeriaanse overheidsinstanties.

“Fundamentele cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zijn zeer waardevolle handelswaar geworden,” merkte Akangbe op, waarbij hij de noodzaak benadrukte voor een aparte regelgevende aanpak voor Bitcoin en Ethereum in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Implicaties voor Nigeria’s regelgevend kader

De drang naar duidelijkheid komt nu cryptocurrencies een steeds belangrijkere rol spelen in het mondiale financiële landschap. Door Bitcoin en Ether als grondstoffen te beschouwen, kan de Nigeriaanse SEC de broodnodige duidelijkheid en stabiliteit verschaffen, innovatie aanmoedigen en tegelijkertijd de naleving van de regelgeving garanderen.

Op dit moment heeft de Commodity Board in Nigeria zich gericht op fysieke grondstoffen zoals geldgewassen en landbouwproducten, met weinig interesse in digitale grondstoffen.

Samenvatting

Deze aanbevelingen zijn cruciaal nu Nigeria een uitgebreid regelgevend kader voor digitale activa probeert op te zetten. Door haar aanpak aan te passen kan de Nigeriaanse SEC de groei van de digitale economie bevorderen en de marktintegriteit behouden.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....