Nigeriaanse SEC verleent eerste licentie ooit aan lokale crypto-beurs Quidax

717 totale weergaven

In een baanbrekende stap voor de cryptocurrency-industrie van Nigeria heeft Quidax, een in Afrika gevestigde cryptobeurs, de eerste voorlopige licentie van de Securities and Exchange Commission (SEC) gekregen, waardoor het kan opereren als een geregistreerde beurs voor digitale activa in het land.

Een belangrijke mijlpaal voor de Nigeriaanse cryptomarkt

In een belangrijke ontwikkeling voor de Nigeriaanse cryptocurrency sector heeft Quidax, een in Afrika opgerichte cryptobeurs, als eerste een voorlopige licentie ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC) van Nigeria.

Deze belangrijke goedkeuring stelt Quidax in staat om te opereren als een geregistreerde beurs voor digitale activa, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor meer legitimiteit en regulering in de snelgroeiende digitale activa-industrie van het land.

Wat het betekent voor Quidax

De licentie, afgegeven door de Nigeriaanse SEC, geeft Quidax toestemming om samen te werken met banken en andere financiële instellingen, onder voorbehoud van verdere goedkeuring door de Centrale Bank van Nigeria.

Deze samenwerking zal naar verwachting de groei van de cryptocurrency sector bevorderen en tegelijkertijd de bescherming en stabiliteit van de consument waarborgen.

De medeoprichter en CEO van Quidax, Buchi Okoro, toonde zich enthousiast en noemde dit een “grote overwinning” voor Nigeria’s omarming van digitale financiën. De beslissing van de SEC om Quidax deze licentie te geven wordt gezien als een cruciale stap in de richting van het reguleren van de cryptomarkt, die voorheen grotendeels ongereguleerd was.

De stap komt na de uitgebreide wijziging van de regels van de SEC in juni 2024, die betrekking heeft op aspecten zoals de uitgifte van digitale activa, uitwisselingsactiviteiten en bewaring. De introductie van het Accelerated Regulatory Incubation Programme (ARIP) ondersteunt aanbieders van diensten met betrekking tot Virtual Asset Service Provider (VASP’s) verder bij de aanpassing aan deze nieuwe vereisten.

Invloed op het Nigeriaanse cryptolandschap

Nigeria, erkend als de grootste economie van Afrika en een wereldwijde leider in het gebruik van cryptocurrency’s, heeft een gedurfde stap gezet in het reguleren van zijn crypto-industrie.

De strenge eisen van de SEC, waaronder een minimumkapitaal van 500 miljoen naira en een Fidelity Insurance Bond, zijn bedoeld om een veilige omgeving voor investeerders te creëren.

Ondanks de aanvankelijke zorgen over deze strenge normen, zou de succesvolle licentie van Quidax kunnen leiden tot meer vertrouwen en potentiële buitenlandse investeringen in het ecosysteem van digitale activa in Nigeria.

Deze stap van Nigeria’s SEC versterkt niet alleen het regelgevend framework, maar positioneert het land ook als een belangrijke speler in de wereldwijde cryptocurrency markt, met Quidax als leider in dit nieuwe tijdperk van gereguleerde digitale financiën.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....