Nintendo Switch game offline gehaald na geruchten over cryptojacking

Nintendo Switch game offline gehaald na geruchten over cryptojacking

Een nieuwe game op de Nintendo Switch, Cooking Mama: Cookstar, is kort na de release offline gehaald door Nintendo. De game zou na aankoop cryptojacking malware runnen.

Cryptojacking is het zonder toestemming gebruik maken van de rekenkracht van een computer om bijvoorbeeld bitcoin (BTC) te minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De ontwikkelaar ontkent dit, maar dat hield Nintendo niet tegen en het spel is inmiddels niet meer te vinden in hun eShop.

Offline na een paar uur

Via Reddit dook het gerucht op dat Cooking Mama stiekem cryptocurrency aan het minen was nadat de software op de Switch werd geïnstalleerd. De game zou de batterij van de Switch snel leeg slurpen, wat er op kan duiden dat het meer computerkracht gebruikt dan nodig.

Cooking Mama bestaat al sinds 2006 en de serie bestaat uit meerdere games. Wat de precieze verklaring is voor het verwijderen van de software is onduidelijk.

Ontwikkelaar reageert

De ontwikkelaars, 1st Playable, ontkennen de geruchten met klem: 'Als ontwikkelaars kunnen we met zekerheid zeggen dat er geen cryptocurrency of data collectie of blockchain of iets anders dubieus in de code zit.''

Toch is dit meer dan een gek gerucht, want toen Cooking Mama: Cookstar werd aangekondigd werd er in het persbericht wel gesproken over 'blockchain'. De developers achter de game zeggen via Twitter hier niets van te weten.

?s=20

Een softawre engineer, SimonTime, zegt op Twitter niks te hebben gevonden in de code wat duidt op iets dat te maken heeft met cryptocurrency.

Bitcoin en games

Gelukkig zijn er ook leukere dingen op het gebied van bitcoin en het Lightning Network. Lightning zorgt ervoor dat je razendsnel bitcoin transacties kunt doen, ideaal voor games die bijvoorbeeld bitcoin als valuta willen gebruiken.

Check onderstaande games:

Of luister twee podcasts over bitcoin en games:

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties