NOT koers daalt ondanks $3 mln burn & groei marketcap – einde nabij voor de populaire game crypto?

1938 totale weergaven
Notcoin logo

Het Notcoin team heeft op 25 juni $ 3 miljoen aan $NOT tokens geburned in een poging om de token extreem “communitygericht” te maken. Hoewel deze burn op korte termijn een koersstijging van 15,6% veroorzaakte, is de Notcoin koers sindsdien weer gedaald.

Veel investeerders vrezen daarom dat het einde nabij is voor de populaire game crypto, terwijl anderen verwachten dat dit slechts een kleine tegenslag is in het opwaartse koerstraject. Wat is er aan de hand met de Notcoin koers en zijn er veelbelovende alternatieven voor $NOT?

Notcoin team burnt $3 miljoen aan tokens

Notcoin is een van de grootste crypto stijgers van de bull rally van dit jaar. Het is een tap-to-earn crypto game op Telegram waarbij gebruikers tokens verdienen door herhaaldelijk op de token te klikken. Het project onderscheidt zich door de community op de eerste plek te zetten.

Zo bestaat de Notcoin gemeenschap uit 35 miljoen gebruikers, waarbij de grootste investeerder slechts 0,02% van alle tokens bezit. Afgelopen week kondigde het Notcoin team aan dat het 210 miljoen NOT-tokens, ongeveer $ 3 miljoen, zou burnen zodat een groter aandeel van de tokens in handen is van de community. Op X schreef het team het volgende:

https://twitter.com/thenotcoin/status/1805565102466220523

Als resultaat van de burn is 94,18% van alle tokens in de handen van 11,5 miljoen gebruikers, waaronder miners, stakers en traders. Slechts 5,82% zit in de schatkist van het team om de volgende jaren de ontwikkeling van het project te financieren. Het team voegde daarbij toe dat de toekomst er rooskleurig uit ziet met de community als grootste stakeholder.

Ook kondigde Notcoin aan dat het $ 4,2 miljoen zou uitdelen aan Gold en Platinum gebruikers van Notcoin Explore. Dit ‘Explore’ programma laat token holders extra beloningen verdienen als ze verschillende taken voltooien.

$NOT koers daalt ondanks aanvankelijke groeispurt

De Notcoin koers reageerde oorspronkelijk erg positief op de token burn. De koers steeg in een dag met 15,6% naar een hoogtepunt van $ 0,01653. Sindsdien zit de koers weer in een neerwaartse trend.

Terwijl sommige traders dit zien als een kleine tegenslag in het opwaartse koers momentum, zijn anderen bang dat het einde nabij is voor de populaire game crypto. Laten we daarom uitgebreid gaan kijken naar de technische indicatoren van de $NOT koers.

Notcoin koers grafiek
Notcoin koers / Bron: TradingView

Sinds het lokale hoogtepunt op $ 0,01653 is de koers gedaald naar een waarde van $ 0,01436, een daling van -13,1%. $NOT is nu hetzelfde waard als voor de aankondiging en heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 1,43 miljard, een daling van 4,35% in de afgelopen 24 uur.

De Relative Strength Indicator (RSI) geeft momenteel een waarde van 39, wat aangeeft dat de verkoopdruk de koers overheerst. Ook het Moving Average Convergence Divergence (MACD) geeft een bearish waarde van -0,000016.

Het lijkt er dus op dat er op korte termijn meer dalingen aankomen voor de Notcoin koers. Op langere termijn kan de koers weer herstellen, hoewel $NOT deels afhankelijk is van het algemene sentiment in de crypto sector dat zich momenteel in een dip bevindt.

Alternatieven op de populaire gaming crypto

Gezien Notcoin op de korte termijn niet zal stijgen, kunnen investeerders op zoek zijn naar veelbelovende cryptomunten die betere vooruitzichten hebben. Daarom zullen we hieronder twee altcoins bespreken die zich nog in de presale fase bevinden. Deze tokens kunnen namelijk explosief stijgen, waardoor vroege investeerders veel winst verdienen.

PlayDoge – nostalgische crypto Tamagotchi

PlayDoge ($PLAY) is een gloednieuwe cryptomunt die zijn spelers terugneemt naar de 90’s, toen Tamagotchi een populaire hit was. Het project combineert play-to-earn (P2E) technologie met de Doge meme om een unieke gaming crypto te ontwikkelen. Gebruikers zullen hun eigen PlayDoge kunnen opvoeden en ontvangen hiervoor $PLAY tokens als beloning.
PlayDoge presale pagina

Voltooi minigame levels, train je PlayDoge en voedt hem op tijd om tokens en XP punten te verdienen. Spelers die het meeste XP verdienen in het klassement, zullen extra tokens als beloning ontvangen. Zorg je echter niet goed voor je virtuele huisdier, dan loop je het risico dat hij wegrent of dood gaat.

Vroege beleggers kunnen nu alvast $PLAY tokens kopen door te investeren in de presale. Tokens kosten slechts $ 0,00513 per stuk en het project heeft al $ 5,2 miljoen opgehaald. Wees er echter snel bij, de tokens raken namelijk snel uitverkocht en de prijs per token stijgt binnenkort.

Base Dawgz – uitstekende meme coin

Neem een vrije val in de crypto sector met de gloednieuwe meme coin Base Dawgz ($DAWGZ). Dit project combineert de populaire Shiba Inu meme met de geest van het basejumpen. Dit is een sport waar je zo laat mogelijk de parachute moet openen, voordat je op de grond valt.

Base Dawgz presale pagina

De meme coin zal beschikbaar zijn op Base, Ethereum, Solana, de BNB-chain en Avalanche. Dankzij de multi-chain mogelijkheden valt deze coin meteen op. Zo kun je naadloos tokens overzetten van blockchains om daar gelijk door te gaan met traden.

De Base Dawgz presale heeft al $2,2 miljoen opgehaald en tokens kosten op het moment $ 0,005534 per stuk. Je kunt ook tokens verdienen door opdrachten uit te voeren op sociale media. Ga hiervoor naar de website en doe mee aan de Base Dawgz airdrop.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
notcoinweb3 gaming

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...