Notcoin koers pumpt 10% terwijl Bitcoin daalt – is dit een crypto om in de gaten te houden?

1850 totale weergaven
Bitcoin

De koers van Bitcoin heeft deze week een flinke daling ervaren. Binnen enkele uren is de koers 9% gedaald van $ 64.000 naar $ 58.500. Het marktsentiment is volledig omgeslagen van hebberig naar angstig en investeerders vragen zich daarom af of dit nog wel het juiste moment is om Bitcoin te kopen.

Bitcoin bull markt slechts net begonnen

Investeerders en traders die geen tot weinig ervaring in de crypto markt hebben denken dat dit de bull markt was. De stijging die we vorig jaar hebben gezien, van $ 15.500 naar $ 73.500 dit jaar, is slechts het begin van de bull markt en kenmerkt slechts de herstelperiode voor Bitcoin.

Analisten verwachten dat de koers van Bitcoin in 2024 nog veel verder zal stijgen en zelfs de magische grens van $ 100.000 zal overschrijden. Een inmiddels wereldberoemde analist laat via X weten dat geduld een schone zaak is in de crypto markt en dat Bitcoin uiteindelijk dit jaar verder zal stijgen.

Bitcoin ETF’s zorgen toch voor minder kapitaal dan verwacht

De spot Bitcoin ETF’s, die eerder dit jaar in februari gelanceerd werden, hebben toch minder kapitaal binnen gebracht dan verwacht. Op dit moment is er ruim $ 14,4 miljard geïnvesteerd via de spot Bitcoin ETF’s. De grootste uitstroom van kapitaal kunnen we waarnemen bij de ETF van Grayscale.

Het bedrijf wist in 2013 al een trust fonds op te richten voor Bitcoin, waarbij investeerders wel geld in het fonds konden investeren, maar geen geld uit het fonds konden halen. Hier is in februari dus verandering in gekomen, toen het trust fonds omgezet is naar een ETF. Sindsdien hebben we gezien dat een groot aantal aan Bitcoins uit de ETF van Grayscale gehaald werden.

Experts op het gebied van ETF’s voorspellen dat de instroom aan kapitaal over de jaren zal toenemen, maar dat dit niet in een klap gebeurt, iets wat crypto investeerders wel verwacht hadden.

Bitcoin koers onderuit deze week

De koers van Bitcoin daalt naar een nieuw lokaal dieptepunt rond $ 58.500. Daarmee levert het de stijging, dat het in begin mei wist te bewerkstelligen, weer in. Bitcoin weet wel in de range te blijven waar het zich momenteel in bevindt. Reden voor paniek is er dus niet, aangezien de koers slechts schommelingen maakt in de range van $ 56.500 en $ 73.500.

Een factor die waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de daling van Bitcoin is het feit dat een groot aantal Bitcoins, dat jaren geleden via Mt. Gox verloren raakte, weer vrijgegeven worden. De omgevallen exchange heeft een grote partij aan Bitcoins weten terug te vinden en zal deze eerlijk verdelen over zijn klanten. Dit zou er voor kunnen zorgen dat investeerders die ruim tien jaar geleden instapten in Bitcoin, een gedeelte zullen verkopen. Dit zou een logisch gevolg kunnen zijn, aangezien deze Bitcoin adressen duizenden procenten in de plus staan.

Daarnaast zien we dat miners een groot gedeelte van hun Bitcoins aan het verkopen zijn. Sinds de Bitcoin halving krijgen miners nog maar de helft van de beloning voor het minen van Bitcoin. Om operationeel te blijven worden de miners gedwongen om Bitcoin te verkopen, wat op korte termijn dus voor een verdere daling zou kunnen zorgen. Op langere termijn is de Bitcoin halving juist gunstig voor de koers van Bitcoin, omdat het schaarste creëert.

Notcoin koers stijgt met 10%

Terwijl de koers van Bitcoin een flinke daling achter de rug heeft, weet de koers van Notcoin een stijging neer te zetten. In de afgelopen 24 uur wist de koers van NOT met ruim 10% te stijgen en staat daarmee op een koers van $ 0,0157.

De altcoin die via exchanges Binance, OKX en ByBit verkrijgbaar is, lijkt te zijn gestegen door een grootschalige token burn. Ruim $ 3 miljoen aan NOT-tokens zijn verbrand, waardoor de token schaarster wordt en de koers stijgt.

De afgelopen maand wist NOT te stijgen met een forse 150% en de afgelopen week zag de koers een stijging van 30%. Het lijkt er dus op dat investeerders geïnteresseerd zijn in deze nieuwe altcoin.

99Bitcoins – verdien $99BTC met het leren over crypto

Een ander crypto project dat de aandacht weet te trekken van crypto investeerders is 99Bitcoins. Het is via het platform van 99Bitcoins mogelijk om lessen te volgen die over crypto gaan. Bij het voltooien van de lessen krijgen studenten $99BTC-tokens als beloning.

Het platform speelt dus slim in op nieuwe investeerders in de crypto markt, die kennis willen vergaren. Door het L2E (Learn-To-Earn) model heeft de presale van de $99BTC al $2,2 miljoen weten op te halen.

Mis de kans dus niet om $99BTC-tokens te verdienen, terwijl je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen binnen de crypto markt.

Pepe Unchained – $PEPU lanceert layer 2 blockchain boven op Ethereum

Pepe Unchained is een nieuw crypto project dat gebouwd is op de Ethereum blockchain. De layer 2 blockchain zorgt ervoor dat er meme coins gebouwd kunnen worden tegen lage transactiekosten en snelle transacties.

In het hart van de blockchain ligt de $PEPU-token, die gebruikt wordt om transacties mee te maken. Recentelijk heeft Pepe Unchained de presale van $PEPU gelanceerd en heeft hier inmiddels al meer dan $850,000 mee weten op te halen.

Ben je een echte meme coin liefhebber? Wacht dan niet langer en ontdek de layer 2 blockchain van Pepe Unchained vandaag nog!

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...