Novogratz: Crypto overwint alle tegenslagen

Mike Novogratz, de bekende Amerikaanse investeerder zegt dat het iconische lied Tubthumping van Chumbawamba de huidige staat van crypto mooi weerspiegelt. Hij ziet dat bitcoin en ook crypto weer opstaat na elke tegenslag. Veerkracht karakteriseert deze sector. De CEO van Galaxy Digital doet zijn uitspraken tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten van de onderneming. Novogratz over deze hit uit de jaren negentig: “De bekende zin uit dit Chumbawamba lied aan het eind van de jaren ’90 is: Ik word neergeslagen, maar ik sta weer op. En dat is echt de ethos van crypto”.

Hij voegt verder toe: “Dit is een revolutie die begon door mensen die niet volledig geloven in gecentraliseerde systemen en die niet gemakkelijk worden weggeduwd. En dus denk ik dat dat me ook nog steeds energie geeft, ook al is het een lastig jaar voor ons geweest. Ik zie de veerkracht van de markt, ik zie de veerkracht van de medewerkers, onze klanten en een groot deel van de cryptogemeenschap.”

Galaxy Digital heeft zich niet kunnen onttrekken aan de bearmarkt. De handelsfirma noteerde een afname van 54% in de omzet in het tweede kwartaal, tot 59,5 miljoen dollar. Het heeft ook geleid tot een netto verlies van 46 miljoen dollar over dit kwartaal.

Novogratz wijst op de recente ontwikkelingen in de industrie die erop duiden dat het einde van de bearmarkt in zicht komt.

De neerwaartse druk in de cryptowereld neemt af.

Novogratz zegt dat Galaxy zal blijven vechten voor marktaandeel, mocht een spot bitcoin ETF worden goedgekeurd.
Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, want de topman betreurt dat hij Galaxy tot nu toe niet op de Nasdaq-beurs genoteerd krijgt, waarbij hij zei dat de afgelopen 24 maanden “ongelooflijk frustrerend” waren en “on-Amerikaans in de kern”. Hij waarschuwt ook dat aanhoudende regelgevingsonzekerheid in de VS de concurrentiepositie van het land zal schaden en dat daarmee banen worden verloren.
“We bouwen een wereldwijd bedrijf op. En we zullen gaan – we zullen onze middelen verplaatsen waar kansen zich voordoen,” aldus de man die worstelen als hobby heeft.

“Ik zeg als grap dat ik elke avond naar bed ging en bad om vier dingen, namelijk dat de Fed dichter bij het begin van hun strakkere beleidsperiode zou komen en een versoepelingscyclus zou starten. En dat een ETF zou worden goedgekeurd, dat Ripple zijn zaak zou winnen en dat de finance wereld gaat schikken met de regelgevers. En van die 4 dromen of wensen hebben we op 3 ervan aanzienlijke vooruitgang geboekt, toch?”

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...