Is hardwarefabrikant NVIDIA te afhankelijk van de mining-industrie?

Is hardwarefabrikant NVIDIA te afhankelijk van de mining-industrie?

Volgens een groep investeerders heeft NVIDIA onterecht afhankelijkheid van mining-industrie verhuld. NVIDIA zou in de periode van mei 2017 tot juli 2018 voor ten minste $1,7 miljard hebben verdiend aan de GPU verkoop aan miners. Hiervan was slechts $600 miljoen in de boeken opgenomen.

Meteen nadat de cryptocurrency-bubbel eind 2017 klapte voorspelde NVIDIA een daling van de omzet, wat een flinke val van de aandelenkoers veroorzaakte. Dit heeft investeerders ertoe aangezet het bedrijf aan te klagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De misleiding van meer dan $1 miljard

Volgens berekeningen van de aandeelhouders heeft het bedrijf voor meer dan $1 miljard aan omzet onterecht toegewezen aan de gaming-sector. Als ze hadden geweten dat deze omzet eigenlijk voortkwam uit de verkoop aan crypto-miners, hadden ze het aandeel anders gewaardeerd.

De advocaat van NVIDIA zet de aantijgingen weg als pure speculatie. Volgens hem hebben de geruchten geen enkele basis en zijn ze gebaseerd op arbitraire aannames. Alles bij elkaar gelooft hij niet dat er voldoende bewijs is om de zaak tegen NVIDIA rond te krijgen.

Vice Chancellor McCormick heeft de aanklagers nu aangezet om met meer bewijzen te komen. Meer specifiek om de documenten waarop ze zich baseren ten tonele te brengen.

NVIDIA weigert mee te werken

Vooralsnog weigert NVIDIA mee te werken aan de claims van de investeerders en ontkent het dat het onterecht de afhankelijkheid van mining-industrie heeft verhuld. Het wordt interessant om te zien hoe deze zaak zich gaat ontwikkelen, gezien het om een flink bedrag gaat. Meer dan $1.1 miljard van de omzet zou onterecht niet zijn toegewezen aan de verkoop aan crypto-miners.

Wel moet worden gezegd dat het gaat om schattingen van een partij die niet in de organisatie kan kijken. Het is natuurlijk onmogelijk om van buitenaf met zekerheid dit soort claims te maken, maar de investeerders ruiken geld en zijn er als wolven opgedoken. Wordt vervolgd.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties