NxChange biedt Rabobank-klanten beursgang via de blockchain (+video-interview)

Ruilbeurs Nxchange is een samenwerking aangegaan met de Rabobank om minstens vijf zogenaamde security tokens (STO's) te gaan noteren. Nxchange, opgericht door Marleen Evertsz, is vooral bekend om haar notering van Fastned, de leveranciers van laadstations in Nederland. Feitelijk benut Nxchange blockchaintechnologie om bestaande bedrijven een digitaal effect te laten bieden op een beurs. Het betreft nu nog een private blockchainvariant, de publieke variant behoort in de toekomst tot de mogelijkheden.

STO notering

Dit zegt Evertsz in een exclusief interview met Bitcoin Magazine NL tijdens het event "Unleash the Blockchain", in de Rode Hoed in Amsterdam. Het eerste bedrijf dat een security token gaat noteren is de financiële dienstverlener Billink. Zij willen via de crowd minstens zeven ton ophalen. Zodra die openbare financieringsronde afgerond is, worden de digitale obligaties genoteerd aan Nxchange. Na Billink volgen er nog vier andere Rabobank-klanten die een STO willen doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Digitale beursgang

Evertsz legt het concept verder uit: “Je hoeft geen Unilever meer te zijn om een IPO te doen. Deze manier van noteren is volledig gereguleerd in Nederland. Ieder bedrijf kan vanaf twee ton een digitale beursgang organiseren. De Rabobank stelt wel een aantal eisen. Zo moet een bedrijf financierbaar zijn en moet de product of dienst publiekwaardig zijn om via de crowd te financieren."

ABN AMRO Clearing Bank

Evertsz deed tijdens het "Unleash"-blockchainevent samen met de ABN AMRO bank. Evertsz: "De ABN AMRO treedt binnen deze samenwerking op als onze custodian partner. We kunnen op onze beurs nu 24 uur realtime alle transacties verwerken en hebben via de ABN controle over de kaspositie van de kopers. (...) Deze technologie gaat de finance sector keihard veranderen. Binnen maximaal vijf jaar worden aandelen en obligaties op deze manier aangeboden. Vijf jaar is extreem kort in de finance."

ICO's vs STO's

Binnen de blockchain - en cryptowereld worden zogenaamde STO's gezien als een zeer dominante trend voor 2019. In de jaren 2016 tot en met 2018 hebben vele blockchainstartup's via een Initial Token Offering geld opgehaald bij de cryptocrowd. Sommige ICO's zoals EOS wisten zelfs enkele miljarden dollars op te halen. Een groot deel van deze startups zijn in financiële problemen gekomen door de tegenzittende cryptomarkt. Het leeuwendeel van de ICO's lanceerde hun eigen token op het ethereum-platform. Ethereum is bij uitstek de cryptomunt die in 2018 een enorme dreun te verwerken heeft gekregen. De koers is ruim 90 procent gekelderd de afgelopen 12 maanden. Voor veel startups zonder actief assetmanagement is veel van het opgehaalde geld in rook opgegaan. Naar verluidt bouwen de nodige ICO's, vooral degenen met een bestaande business erachter, hun model om naar een STO, ook vanwege het oogpunt van risicomanagement. Zo neemt de Amerikaanse toezichthouder SEC actie tegen malafide ICO's of ICO-promoters.

Bekijk hier het interview terug met Marleen Evertsz.

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum whale Nieuws
$185 Miljoen in 72 Uur: Ethereum Ziet Mega Investering door Mysterieuze Crypto Whale!

Een opvallende crypto whale, geïdentificeerd door het blockchain analysebedrijf Spot On Chain als 0x7a9, heeft...

Nieuws
2 redenen voor bitcoin koers van $69.000 dollar voor de halving

Bitcoin heeft de neiging om in aanloop naar de halving met 30 procent te stijgen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: afperser van Nederlandse ondernemers veroordeeld

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

cardano koers Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

Lees meer