Olie is nu volatieler dan bitcoin, koers BTC meest stabiel sinds 2016

De prijsvolatiliteit van bitcoin, gemeten over een peruide van 90, bereikt een nieuw dieptepunt dat in jaren niet is bereikt.

Prijsvolatiliteit

Volgens data van Kaiko staat de 90D volatiliteit van bitcoin op 35%. Daarmee is bitcoin nu zelfs stabieler dan olie! Deze commodity heeft momenteel een volatiliteit van 41%. De laatste keer dat bitcoin op dezelfde manier op een stablecoin leek was in 2016.

Koers bitcoin minder volatiel dan olie, meest stabiel sinds 2016

Afgezien van de 90-daagse volatiliteit (die dus op het laagste punt van zeven jaar staat) bevindt ook de dagelijkse volatiliteit van bitcoin zich op het laagste niveau in vijf jaar. Analist CryptoCon deelt zijn eigen observaties op dit fenomeen.

Hij merkt op dat de prijs van bitcoin in 2020 een vergelijkbare cyclus van lage prijsvolatiliteit doormaakte. Wat volgde? Een bullmarkt.

Hij ziet hoe bitcoin tijdens de lockdown van de pandemie met 50% daalde tot onder de $5.000 en een paar maanden later lange tijd rond de $10.000 schommelde. De volatiliteit was toen ook erg laag, tot het moment dat de koers omhoog schoot en naar de $64.000 steeg.

Deze analyse is ook goed zichtbaar in onderstaande grafiek:

Koers bitcoin minder volatiel dan olie, meest stabiel sinds 2016

Bovenstaande grafiek gebruikt de "1 year realized volatility" en dus weer een ander tijdsframe dan Kaiko.

Kort gezegd: lage volatiliteit is in het verleden al zes keer een keerpunt gebleken tussen een bearmarkt en een bullmarkt. Gaat dat deze keer ook weer gebeuren? Een ding weten we zeker: het verleden is geen garantie voor de toekomst.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsvolatiliteit