Verkoopt deze onbekende whale $322 miljoen aan bitcoin?

Bitcoin whales whale

Uit gegevens van Whale Alert blijkt dat en onbekende whale vandaag 4.535 BTC naar de grootste cryptobeurs in de Verenigde Staten heeft gestuurd. Het bedrag komt ongerekend neer op een totaal van $322 miljoen.

Wat het idee is achter deze overdracht is niet bekend. Het enige wat we weten is dat het geld naar Coinbase Institutional is verplaatst. Dat is de zakelijke tak van de beurs. Institutionele klanten kunnen hier hun cryptovaluta bewaren, kopen en verkopen.

Wat is er bekend over de afzender?

Het adres “147t6” is een relatief nieuwe speler in de cryptoscene. De eerste transacties met dit adres dateren slechts twee dagen eerder, toen ze de eerste 843,53 BTC van Coinbase Prime afhaalden. Omgerekend is dat $60,45 miljoen.

Vanaf dat moment ontvingen ze meerdere keren beetjes bitcoin van Coinbase, waardoor ze in totaal 4.535 BTC verzamelden. Dit hele bedrag is vandaag naar Coinbase Institutional gestuurd. Het oude bitcoinadres is nu helemaal leeg.

Als we proberen conclusies te trekken, kunnen we speculeren dat dit óf een interne transactie van de beurs zelf is om bitcoin tussen zijn eigen structuren te verplaatsen, óf een kleine transactie van een grote investeerder die besloot snel winst te maken.

Anderzijds kan het ook nog zijn dat de klant zijn geld terug in custody heeft geplaatst bij Coinbase, en dus níet verkoopt. Hoe dan ook: groot geld speelt met bitcoin! Het hoeft niet per se een verkooporder te zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale