Onderzoekers onthullen “Dark Skippy” kwetsbaarheid in Bitcoin Hardware Wallets

177 totale weergaven

Beveiligingsexperts hebben een ernstig lek ontdekt in Bitcoin hardware wallets, genaamd “Dark Skippy”, waardoor hackers private keys kunnen ontfutselen met slechts twee ondertekende transacties.

De ontdekking van “Dark Skippy

Beveiligingsexperts hebben onlangs een kritieke kwetsbaarheid ontdekt in Bitcoin hardware wallets, genaamd “Dark Skippy”. Dit zwakke punt, dat een ernstige bedreiging vormt voor de veiligheid van wallets, stelt aanvallers in staat om private keys te extraheren met behulp van slechts twee ondertekende transacties – aanzienlijk minder dan eerdere methoden, waarvoor veel transacties nodig waren.

Hoe het Dark Skippy-foutje werkt

De Dark Skippy-aanval werkt door gebruikers te misleiden tot het installeren van kwaadaardige firmware op hun hardware wallets. Eenmaal gecompromitteerd, voegt de firmware delen van de seed phrase van de gebruiker in in “geheime nonces met lage entropie”, die vervolgens worden gebruikt in transactiehandtekeningen.

Deze handtekeningen kunnen, wanneer ze op de blockchain worden opgeslagen, door aanvallers worden geanalyseerd om de originele zaadwoorden af te leiden met behulp van Pollard’s Kangaroo-algoritme.

Implicaties voor Bitcoin hardware wallets

Deze kwetsbaarheid is vooral zorgwekkend omdat het alle modellen Bitcoin hardware wallets treft. De aanval is krachtig en vereist slechts twee transacties om uit te voeren, zelfs als de zaadwoorden op een apart apparaat worden gegenereerd. Deze methode is een belangrijke evolutie ten opzichte van eerdere aanvallen waarbij veel meer transacties nodig waren.

Strategieën en aanbevelingen

Om het risico van Dark Skippy te beperken, stellen onderzoekers voor dat fabrikanten van hardware wallets sterkere beveiligingsfuncties implementeren, zoals veilige opstartsystemen en grondige firmwarecontroles. Daarnaast wordt gebruikers geadviseerd om hun apparaten op veilige locaties te bewaren en voorzichtig te zijn met firmware-updates, om er zeker van te zijn dat deze van betrouwbare bronnen komen.

Voor meer informatie over de Dark Skippy-malware en hoe u uzelf kunt beschermen, kunt u de volgende X thread bekijken.

Een oproep tot actie voor fabrikanten van hardware wallets

De ontdekking van Dark Skippy onderstreept de noodzaak van voortdurende waakzaamheid in de cryptocurrency gemeenschap. Hardware wallet fabrikanten worden aangespoord om prioriteit te geven aan beveiligingsverbeteringen om gebruikers te beschermen tegen evoluerende bedreigingen.

Gebruikers moeten ook best practices toepassen, zoals het gebruik van multi-signature setups, om hun bezittingen te beschermen tegen mogelijke exploits. Deze nieuwe ontdekking herinnert ons aan de altijd aanwezige risico’s in het digitale valutalandschap en het belang van proactieve beveiligingsmaatregelen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....