Grootste telecombedrijf Oostenrijk voegt Bitcoin (BTC) toe als betaaloptie

Klanten van A1 Telekom kunnen aan de kassa gaan betalen met Bitcoin (BTC) en enkele andere cryptovaluta. Dat maakt het grootste telecombedrijf van Oostenrijk bekend in een persbericht.

Het bedrijf wil toe naar een cashloze betaalomgeving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin aan de kassa

Voor de integratie van de cryptomunten gaan ze samenwerken met betaalverwerker Salamantex, eveneens uit Oostenrijk. Het omwisselen van Bitcoin en andere cryptocurrency’s in euro’s of dollars is niet nieuw. Ook bedrijven zoals Bitpay en Bitcoin Suisse zijn een schakel tussen de winkelier en de klant.

A1 Telekom heeft met A1 Payment een apart dochterbedrijf opgericht. Hun ambitie is om een cashloze betaalomgeving te creëren.

Vorig jaar zijn de betaaldiensten van WeChat en AliPay al geïntegreerd voor klanten van A1 Telekom. Door deze nieuwe samenwerking zijn cryptovaluta aan het palet toegevoegd. Denk aan draadloos afrekenen met een wallet of met een fysieke debit – of creditcard.

Ruim 2.500 winkels in Oostenrijk zijn op het betaalnetwerk van Salamantex aangesloten. Deze aanbieder is tot nu toe actief in Oostenrijk, Kroatië en Malta.

Nadelen zijn doorgaans de hogere commissies, omdat er meer tussenpersonen bij een transactie zijn betrokken. Ook zijn er vraagtekens te zetten bij een cashloze maatschappij. Dat betekent dat elke transactie digitaal wordt vastgelegd, wat vragen oproept over data-opslag en privacy.

Omzetverwachting

A1 Telekom geldt als het grootste telecomconcern in het land. Het is qua omzet iets kleiner dan het Nederlandse KPN. Voor 2020 is de omzetverwachting bijgesteld, zo meldt persbureau Reuters.

Vorig jaar is er 4,57 miljard euro aan bruto omzet gedraaid. Dit jaar valt dat circa 2% lager uit, zo denkt men.

America Movil uit Mexico en de Oostenrijkse overheid zijn de belangrijkste aandeelhouders van deze onderneming.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...