Deze whale kocht $18 miljoen aan bitcoin tijdens de dip

Het gave aan bitcoin is dat alle transacties en wallets in principe volledig openbaar zijn en je dus precies kunt zien hoe de grote vissen zich gedragen. De op twee na grootste whale in de bitcoinzee heeft nu een bijzondere mijlpaal bereikt. Na zijn laatste aankoop heeft hij, zij of hebben zij nu meer bitcoin dan het MicroStrategy van Michael Saylor.

Het lijkt erop dat de whale in kwestie niet is geschrokken van de recente prijsactie, want vrijwel iedere dip werd gekocht door de gulzige wallet. Op zaterdag 22 januari kocht de whale 328 bitcoin voor 12 miljoen dollar en op 25 januari nog eens 160 bitcoin voor 6 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer bitcoin dan MicroStrategy

Het meest indrukwekkende aan deze entiteit is dat het nu meer bitcoin bezit dan het kapitaalkrachtige beursgenoteerde MicroStrategy van Michael Saylor. Waar MicroStrategy het op dit moment doet met 124.391 bitcoin, heeft de op twee na grootste whale nu 124.485 bitcoin.

De laatste aankoop van MicroStrategy dateert van 30 december 2021. Destijds onthulde het bedrijf dat het 1914 extra bitcoin heeft gekocht tegen een bedrag van 94,2 miljoen dollar. Waarschijnlijk jeuken de handen van Saylor om ook tegen deze koersen weer toe te slaan met zijn MicroStrategy.

De gemiddelde inkoopkoers voor MicroStrategy ligt op 30.159 dollar, waarmee ze nog altijd op een indrukwekkend rendement staan. Al was er deze week even de angst dat bitcoin richting dat inkoopgemiddelde zou zakken. Tot nog toe is dat echter niet gebeurd.

Kostenbasis whale is behoorlijk laag

Waar MicroStrategy gemiddeld 30.159 dollar heeft neergelegd voor hun bitcoin, heeft de whale in kwestie een kostenbasis van slechts 22.000 dollar per bitcoin en zit de entiteit op het moment van schrijven op een winst van ongeveer 1,75 miljard dollar.

Er moet heel veel gebeuren wil de investering van deze whale nog in het rood terechtkomen, maar zeg nooit nooit als het over bitcoin gaat. De koers kan de meest onvoorspelbare dingen doen en er zijn analisten die een terugval naar 20.000 dollar niet uitsluiten.

Al begint het er steeds meer op te lijken dat we met de laatste correctie toch echt de bodem hebben bereikt. Om dat zeker te weten hebben we nog wel een paar dagen tot weken aan bevestiging nodig. Het kan immers om een zogenaamde fake-out gaan, waarbij we een korte opleving zien om daarna weer verder te zakken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....