OpenNode brengt Bitcoin betalingen in bereik van 60.000 winkeliers

OpenNode brengt Bitcoin betalingen in bereik van 60.000 winkeliers

Bitcoin is weer in het bereik gekomen van klanten van 60.000 winkeliers. OpenNode, een provider van betalingssoftware, maakt bekend dat ze samenwerken met e-commercebedrijf BigCommerce.

Bitcoin betalingen accepteren

OpenNode is een tool die je kunt gebruiken om bitcoin in je webshop of online winkelmandje te bouwen. Ze maken het zowel mogelijk om on-chain betalingen als de off-chain Lightning betalingen te accepteren. Enkele voorbeelden van websites die OpenNode al gebruiken zijn Konsensus Network (een uitgever van Bitcoin boeken) en Bitcoin2022 (een conferentie).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Onze samenwerking met BigCommerce is een nieuwe belangrijke stap om te voldoen aan de stijgende vraag van verkopers naar acceptatie van bitcoin betalingen."

Zoals gezegd kon je tickets voor de conferentie in Miami met bitcoin afrekenen. Dit was een mooi praktijkvoorbeeld van het gebruiksgemak van OpenNode:

"De reacties van de winkeliers van BigCommerce waren ongelooflijk positief. Dit volgde op het enorme succes dat bitcoin betalingen mogelijk waren voor de Bitcoin 2021-conferentie in Miami. OpenNode is verheugd om de toegankelijkheid en de adoptie te stimuleren met vooruitstrevende platformen zoals BigCommerce.”

Bitcoin naast fiatgeld

De verkopers op BigCommerce kunnen kiezen welke valuta ze willen verrekenen: fiatgeld of bitcoin. OpenNode is dus de optie die de kant van cryptogeld mogelijk maakt.

"Consumenten willen tegenwoordig de mogelijkheid hebben om op een website af te rekenen op welke manier zij dan ook willen. Of het nu een traditionele creditcard is of een opkomende technologie zoals bitcoin."

Mark Rosales, de vice-president van BigCommerce is blij met de ontwikkeling:

"Ons doel als een open platform voor software-as-a-service, is om te werken met toonaangevende partners die kunnen helpen om deze variatie aan kassa mogelijk te maken."

Daarmee wordt het als te meer duidelijk: bitcoin kan wél fungeren als betaalmiddel. Een veelgehoord misverstand is dat Bitcoin te traag en duur is als geld en dat de schaarste het enkel een goed spaarmiddel maakt.

Het Lightning Netwerk maakt het echter mogelijk om satoshi's over het internet te zippen - snel, nagenoeg gratis en buiten de blockchain om. Ben je nog niet bekend met Lightning? Leer in ons uitlegartikel meer over deze schaalbaarheidsoplossing.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin adoptie betalingen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties