Opera browser lanceert ook voor desktopversie een cryptowallet

Softwarebedrijf Opera heeft de desktopversie van zijn nieuwe browser gelanceerd met een ingebouwde cryptowallet. Er bestaat al een mobiele Opera wallet die ethereum en ERC20 tokens ondersteunt. Het Noorse bedrijf wil hiermee meer crypto-liefhebbers aantrekken.

Reborn 3: browser met cryptowallet

De browser, genaamd “Reborn 3,” is nu beschikbaar voor de Mac-, Windows- en Linux-besturingssystemen, kondigt Opera dinsdag aan. Wat kunnen gebruikers met deze software?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opera licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]In de praktijk krijgen gebruikers een melding op hun smartphone wanneer ze zich op een Web 3-website moeten identificeren of een transactie op de blockchain moeten ondertekenen.

Ze kunnen het bevestigen op dezelfde manier waarop ze hun systeem ontgrendelen, bijvoorbeeld met gezichtsherkenning of met hun vingerafdruk.[/penci_blockquote]

Binnenkort komt er ook een mobiele wallet voor iPhone-gebruikers, de Opera Touch.

Ethereum en ERC20 tokens

Het Noorse Opera lanceerde zijn Web 3-Android-browser in juli 2018. De browser ondersteunt momenteel ethereum en ERC20-tokens. Unieke non-fungible tokens met de ERC-721-standaard, zoals CryptoKitties, worden ondersteund.

Eerder dit jaar liet Opera Android-gebruikers toe om ethereum rechtstreeks te kopen in de browserportefeuille, in samenwerking met gereguleerde cryptobroker Safello.

Bron: Opera

Lees meer over:
browser