'Opkomst van Bitcoin gaat goudmarkt pijn doen', aldus analist van JPMorgan

'Opkomst van Bitcoin gaat goudmarkt pijn doen', aldus analist van JPMorgan

De opkomst van bitcoin (BTC) gaat ten koste van een deel van de goudmarkt. Dat voorspelt de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase. De bank ziet dat steeds meer instituten en grote beleggers bitcoin kopen. Dat meldt Bloomberg.

Bitcoin fondsen

Je kunt 2020 gerust het jaar noemen dat instituten als banken en andere financiële dienstverleners definitief de poort open hebben gezet voor BTC. Sinds oktober is een duidelijke trend zichtbaar: Babyboomers verkopen hun goud, terwijl momentum van Bitcoin groeit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook zijn er fondsen die zich richten op partijen die interesse hebben in bitcoin als belegging. De trendzetter en het grootste bitcoin fonds op dit moment is Grayscale. Het bedrijf heeft een half miljoen bitcoin in kas en kocht recentelijk nog 7.000 BTC bij.

JPMorgan en BTC

JPMorgan is een van de Amerikaanse banken die openlijk speculeert over de toekomst van bitcoin: Bitcoin koers gaat naar minstens $140.000. Het gaat bij dit soort voorspellingen altijd wel om meningen en onderzoek van hun analisten, het is geen algemene strategie van de bank tot op heden.

Als de koers van bitcoin dit soort grote sprongen gaat maken, dan heeft dat gevolgen voor andere markten. Met name de markt van edelmetalen kan volgens JPMorgan rekenen op flinke klappen.

Bitcoin neemt langzaam maar zeker steeds meer ruimte in binnen verschillende portfolio's. Goud dient al millennia als spaarmiddel/store of value, maar dat narratief neemt BTC langzaam over. Dat kan op termijn een probleem worden voor de goudmarkt.

De quant Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan is duidelijk: ''De adoptie van institutionele beleggers is pas net begonnen.'' Goud daarentegen is sinds jaar en dag een belangrijk aspect in menig portfolio.

Panigirtzoglou licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]''Als dit op de middellange termijn doorzet dan gaat de prijs van goud dat voelen.''[/penci_blockquote]

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin goud bank JP Morgan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties