Opmerkelijk, automonteur krijgt $8.500 aan bitcoin om lambo te maken

Opmerkelijk nieuwtje uit Amerika.
‘JayFab’ uit Kansas City, actief op het sociale medium Reddit, voert in zijn dagelijkse leven las – en reparatiewerkzaamheden uit.

Maar deze keer is de monteur betaald met bitcoin om een Lamborghini te repareren. Met bitcoin want de eigenaar van de snelle bolide had geen cash of een pinpas bij zich.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkelijk, automonteur krijgt $8.500 aan bitcoin om lambo te maken
bron: Cointelegraph

JayFab vertelt aan Cointelegraph dat bij bitcoin heeft ontvangen voor deze reparatieklus aan de Lamborghini Aventador. Het was zijn eerste bitcoin transactie ooit, terwijl hij al sinds 2016 zich heeft verdiept in de technologie en de werking van bitcoin als (spaar) geld.

De eigenaar van de ‘lambo’ zei simpelweg: ‘stuur me je bitcoinadres en dan betaal ik je’. En zo geschiedde. In de sportwagen zit nu een gloednieuw, luidruchtig, titanium uitlaatsysteem die voor 8.500 dollar is aangebracht.

Opmerkelijk, automonteur krijgt $8.500 aan bitcoin om lambo te maken
bron: Cointelegraph

JayFab heeft zijn verhaal eerst op de bitcoin subreddit van het sociale netwerk Reddit gedeeld. De reacties op zijn post richtten zich onder meer op het betalen van belasting over het ontvangen van bitcoin als inkomen. Dat zou ook in Nederland in box 1 vallen onder inkomsten.

JayFab gaat het niet om het maken van winst maar om meer adoptie van bitcoin als betaal – en spaarmiddel. Hij hoopt met deze actie dat er meer autobezitters bereid zijn om met btc te betalen.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...