Optimisme over Solana ETF stijgt met stablecoin-instroom van $250 miljoen

3290 totale weergaven

Solana krijgt mogelijk na Ethereum een ETF in de Verenigde Staten en dat zorgt duidelijk voor optimisme op de blockchain. Stablecoin uitgever Circle creëerde op woensdag 10 juli namelijk even voor 250 miljoen dollar aan USD Coin (USDC) op Solana.

Circle brengt droog kruit naar Solana

In maart onthulden Circle dat het hun missie was voor 2024 om de liquiditeit op Solana te verbeteren. Wat dat betreft houden ze zich aan hun woorden door voor 250 miljoen dollar aan USDC naar Solana te brengen.

De analisten van BeInCrypto worden door deze ontwikkelingen in ieder geval weer bullish over de munt en zien in de zogenoemde Supertrend indicator ook een positief signaal voor Solana.

Solana shows buy signal

“Als het rode deel van de indicator boven de prijs ligt, dan is dat een verkoopsignaal. Aan de andere kant, als het groene gebied onder de prijs ligt, dan is dat een koopsignaal”, aldus de analisten van BeInCrypto.

Op het moment van schrijven kent Solana een wat mindere periode van 24 uur. De munt is namelijk met 3,64% gedaald de laatste uren. Dat neemt niet weg dat er voor de afgelopen week een stijging van 8,51% op de borden staat.

Solana koers van 950 dollar?

In het artikel durven de analisten van BeInCrypto zelfs een Solana koers van 950 dollar te noemen. “Verder brengt de hype rondom de Solana ETF ook nieuwe voorspellingen voor de cryptocurrency. Bijvoorbeeld op 8 juli door Ali Martinez, die een verbijsterende voorspelling deed.”

Volgens Martinez volgt Solana op dit moment een vergelijkbaar patroon als tijdens de uitbraak van 2021. Op basis van de grafiek lijkt de analist een Solana koers van 950 dollar te verwachten voor het einde van deze bullish cyclus.

Hij vergeet daar nog wel even bij te vermelden dat voor dergelijke koersen ook sterke prestaties van bitcoin nodig zijn. Als bitcoin en de rest van de traditionele financiële markt in mineur blijven, dan is de kans heel klein dat Solana interessante dingen gaat doen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....